Natuurwerkdag in gemeente Bunnik

BUNNIK Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers tijdens de negentiende editie van de Natuurwerkdag aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Het thema is biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In de gemeente Bunnik zijn er ook verschillende locaties die meedoen.

Ga samen buiten aan de slag. Er zijn ruim 45 locaties in de provincie Utrecht die meedoen. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. Denk aan snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, wilgen knotten, fruitbomen snoeien en takkenrillen maken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. In Bunnik kun je wilgen knotten bij Werkhoven. Bij de BijenAkker in Odijk staat het maken van een Wilgensingel op het programma. Meld je nu aan via www.natuurwerkdag.nl.

Het verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan soorten van levende organismen binnen een omgeving. Oftewel: het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang. Het zorgt tenslotte voor de zuurstof die wij inademen, levert een gezonde bodem voor voedselproductie en zoet water, en niet te vergeten: het is de groene leefomgeving van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag help je natuur in jouw omgeving.