• De uitbreiding van de Jumbo bereikt vrijdag 30 augustus het hoogste punt

    Kuun Jenniskens
  • Parkeerterrein aan de Zeisterweg wordt bereikbaar via een doorgang met de passage

    Kuun Jenniskens
  • De doorgang met de passage is al gemaakt, maar nog niet veilig voor gebruik

    Kuun Jenniskens

Morgen hoogste punt Jumbo

ODIJK Vrijdag om 15 uur bereikt de nieuwbouw van de Jumbo op De Meent in Odijk haar hoogste punt. Na een lange aanloop van 1,5 jaar voor het verkrijgen van vergunningen, verloopt de bouw zelf redelijk voorspoedig. De parkeerplaats met 70 plekken is zo goed als klaar. 

door Kuun Jenniskens

De doorbraak in de passage is ook al gemaakt, maar daar is de grond nog niet geëgaliseerd. Door de week doet het parkeerterrein voor de aannemer dienst als bouwplaats en staan er allerlei materialen opgeslagen. ,,Misschien dat we in de weekends de parkeerplaats al wel in gebruik kunnen nemen”, aldus Jumbo eigenaar Martin de Kruijf. ,,Dan kunnen mensen alvast een beetje wennen. Maar we moeten eerst goed kijken hoe dat veilig kan, door er bijvoorbeeld rijplaten neer te leggen.”

De passage is in november gereed, hetzelfde geldt voor de doorgang naar het parkeerterrein, en ook voor de vergrote Jumbo. Dat laatste heeft nog heel wat voeten in aarde. De Jumbo zal eind oktober sluiten, om de huidige winkel aan te laten sluiten op het nieuwe deel. De Kruijf: ,,We zullen 2,5 week dicht moeten. In die tijd kunnen mensen hun boodschappen via internet bestellen en thuis laten bezorgen, of afhalen via een pickup point dat we in een container op de parkeerplaats gaan  inrichten.”

De Jumbo krijgt niet veel klachten over het feit dat mensen al een tijdje niet over de stoep kunnen lopen, ook al moesten mensen er in het begin wel aan wennen.