• Jette Geldens kinderburgemeester, wethouder Erika Spil en de gemeentesecretaris

    Kuun Jenniskens
  • Een volle raadszaal bij het uitspreken van de speech

    Kuun Jenniskens
  • Kuun Jenniskens
  • Kuun Jenniskens
  • Kuun Jenniskens
  • Kuun Jenniskens

Kinderburgemeester en wethouder Spil redden de nieuwjaarsbijeenkomst

ODIJK Vervelende omstandigheden drukten een stempel op de Bunnikse Nieuwjaarsbijeenkomst van dinsdag 7 januari. Burgemeester Ruud van Bennekom kon niet aanwezig zijn vanwege het overlijden van zijn moeder de dag ervoor. Maandag was wethouder Ali Dekker onfortuinlijk met haar fiets gevallen en had daarbij haar arm gebroken, dus ook zij kon niet aanwezig zijn. Het college werd vertegenwoordigd door wethouder Erika Spil. Gelukkig trof zij kinderburgemeester Jette Geldens kordaat aan haar zijde. Gesprek van de dag was de breuk binnen de P21 fractie.

door Kuun Jenniskens

De door de burgemeester voorbereide speech werd uitgesproken door Erika Spil. Daarin was het thema ‘voor elkaar en met elkaar’ een belangrijk onderdeel. Spil zei namens de burgemeester blij te zijn zoveel mensen het afgelopen jaar te hebben kunnen ontmoeten. Ze memoreerde hoe iedere inwoner op een eigen manier bijdraagt en onderdeel is van de (leef-) gemeenschap die Bunnik is.,,Iedere dag opnieuw maken wij Bunnik, voor elkaar. En met elkaar. Bunnik: dat zijn wij samen. De problemen moeten we samen aanpakken. De feesten samen vieren. Er samen voor zorgen dat onze gemeente zo aantrekkelijk en mooi blijft. Zorgen voor mensen die dat zelf wat minder goed kunnen. En zorgen voor al dat andere dat kwetsbaar is.”

ONDERZOEK BEELD VAN BUNNIK Spil kondigde een onderzoek aan dat heet ‘het Beeld van Bunnik’ - de gemeente wil weten wat er leeft in Bunnik. Ook om te achterhalen wat er precies nodig is aan zorg en ondersteuning. Ook wil de gemeente met inwoners in gesprek over de toekomst. Hoe willen inwoners hun leefomgeving inrichten? Hoe willen mensen wonen? Hoe moeten bouwplannen in het buitengebied eruit komen te zien?

Belangrijk in 2020 zijn de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding van Bunnik. Op 4 en 5 mei zijn er herdenkingen en festiviteiten.

BREUK P21 De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst is het aangewezen moment om elkaar te ontmoeten en de banden te versterken. Drie P21 leden hadden maandagavond besloten uit de P21 fractie te stappen en zelfstandig verder te gaan. De P21 fractie bestaat nu uit 5 leden in plaats van 8, maar dat is nog voldoende voor een meerderheid in de coalitie met De Liberalen. Lees meer over de achtergronden op BunniksNieuws.nl .