• FC Utrecht, Burgemeester van Bennekom en Bunnik Beweegt met het bord van samenwerking

    Esther Klarenbeek

Intensievere samenwerking FC Utrecht

BUNNIK Manager Maatschappelijk Nynke Bakker van FC Utrecht, burgemeester Ruud van Bennekom van gemeente Bunnik en de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt spraken vorige week woensdag de intentie uit om meer te gaan samenwerken op maatschappelijk vlak.

Mieke Hansen-Hilhorst

Afgelopen seizoenen werkten ze al samen, maar door deze intentieverklaring wordt er alles aan gedaan meer binding te creëren. Nynke Bakker: "Zo zullen wij van FC Utrecht meer zichtbaar zijn in de gemeente en worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd op locatie, met als hoofdthema's de pijlers van FC Utrecht maatschappelijk, namelijk: gezonde leefstijl bij kinderen en eenzaamheid onder ouderen.

Samen met Bunnik Beweegt zullen alle afspraken gemaakt worden. Buurtsportcoach Mieke: "We zijn heel blij dat we dit samen met FC Utrecht kunnen doen. Er wordt gemerkt dat FC Utrecht bekijks trekt bij de gezamenlijke activiteiten. Daardoor komen er meer mensen in beweging en dat is onze bedoeling."

29 september zal FC Utrecht het eerste provinciebezoek hebben, waarin ze op het gebied van G-voetbal de gemeentes langs zullen gaan. De buurtsportcoaches hebben alle activiteiten met FC Utrecht al op de website van Bunnik Beweegt gezet.

De samenwerking zal nog verder uitgewerkt worden tussen FC Utrecht en Bunnik Beweegt. Als symbool voor de hernieuwde samenwerking werd een gegraveerde plaat overhandigd. Deze hangt al bij Sporthuis Bunnik en zal ook nog bij het gemeentehuis geplaatst worden.