• BDU Media

Ingezonden: Mooi plan Hoenderik

Het plan Hoenderik stuit ogenschijnlijk op veel verzet. Diverse bomen in Bunnik worden misbruikt met een oproep een petitie te ondertekenen tegen de komst van woningen in Bunnik. Ik merk op dat het vooral Bunnikers betreft die - in veel gevallen achterover geleund in hun riante Bunnikse fauteuil - niet een zelfde woongenot van het mooie Bunnik aan een ander gunnen. Al jarenlang is de roep om woningen in Bunnik groot. En Bunnik heeft niet heel veel mogelijkheden om woningbouw te realiseren voor nieuwkomers en voor mensen uit de eigen gemeente die op zoek zijn naar een woning.

P21 lijkt een sleutelrol te hebben in de besluitvorming bij het mooie Plan Hoenderik. Mag ik even in herinnering brengen dat de sociale woningbouw aan de Langstraat, misschien wel het lelijkste plekje van Bunnik op het mooiste uitzicht op de Krommerijn, destijds ook gerealiseerd is met steun van P21. En dat P21 streeft naar meer woonruimte voor senioren, starters en studenten, wat prima gerealiseerd kan worden in Plan Hoenderik. En als P21 'tegen' stemt, het 'tegen' dan haast in het DNA van linkse partijen is gegroeid, wat is dan het alternatief van de partij met een lokale 'regeringsverantwoordelijkheid' voor het organiseren van wonen voor iedereen ten tijde van krapte op de woningmarkt? Geen nee, zonder een alternatief voorstel, leerde ik ooit.

Zeker, het groene Kromme Rijngebied tussen Utrecht en Bunnik is van het allergrootste belang als natuurlijke recreatieve omgeving. Een plannetje van slechts 48 woningen, ruim opgezet met veel groen, waarbij een wandeling via het jaagpad langs de Krommerijn gewaarborgd blijft met handhaving van nog eens 7,2 hectare weiland, doet daar niet veel aan af. Op de website van Houd Bunnik Groen prijkt een prachtig plaatje van de Krommerijn waar helemaal niets aan gaat veranderen door het mooie Plan Hoenderik. Kiezersbedrog! De betreffende woningen zullen binnen een week zijn verkocht, omdat het zo fijn wonen is in Bunnik. Beste Bunnikers, onderteken de petitie niet! En gun ook anderen het woongenot in ons mooie Bunnik. We houden genoeg groen, Kromme Rijn, prachtige landschap en de recreatieve waarde over!

Steven de Groot, Bunnik