• Wethouder Ali Dekker

  FB gemeente Bunnik
 • Eerste dakelement wordt op zijn plek gehesen.

  FB gemeente Bunnik
 • Aanstaande bewoners op bezoek in hun nieuwe wijk

  FB gemeente Bunnik
 • De vlag hangt in top

  Nijhuis Bouw
 • Bovenaanzicht op de nieuwe wijk met in het midden monumentale boerderij Het Burgje

  Nijhuis bouw
 • Zijaanzicht van een straatje in Het Burgje

  Nijhuis Bouw

Bouw buurtschap Het Burgje in Odijk bereikt hoogste punt

ODIJK Op woensdag 6 november was het feest op de nieuwbouwlocatie van Buurtschap Het Burgje in Odijk. De kopers van de eerste 42 woningen vierden samen met aannemer Nijhuis Apeldoorn en gebiedsontwikkelaar Explorius dat het eerste dakelement kon worden ingehesen. Wethouder Ali Dekker (Liberalen) verleende haar medewerking aan de feestelijke handeling. Buurtschap Het Burgje gaat uiteindelijk uit 141 woningen bestaan.

door Kuun Jenniskens

De toekomstige bewoners van de eerste fase woningen waren bij de feestelijkheden aanwezig. Voor veel van hen was het een mooie gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Tevens werden de straatnamen bekend gemaakt.

Wethouder Dekker van de gemeente Bunnik: ,,Het Burgje wordt een mooie en duurzame woonlocatie in onze gemeente. En we gaan door met bouwen, want dat is nodig om een vitale gemeente te blijven. Zo bouwen we aan sociale kracht en goede voorzieningen voor onze inwoners en voor onze toekomstige inwoners die vaak uit de regio komen. Dat is 'Bunnik Bouwen Voor Elkaar'. De ontwikkeling van de Buurtschappen van Odijk draagt daar aan bij."

Odijk heeft lang moeten wachten op de ontwikkeling van het Burgje. Inmiddels is dus begonnen met de bouw van de eerste fase en vanaf september zijn ook de woningen in de tweede fase in verkoop.