• Herfst

    flickr.com

Bladeren opruimen in de gemeente Bunnik

BUNNIK Vanaf maandag 18 november kunt u medewerkers van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) en de Biga-groep in de wijken van Bunnik tegenkomen. Zij ruimen samen de afgevallen bladeren in uw straat op. De actie duurt tot 13 december, afhankelijk van het weer.

RMN vraagt aan inwoners om indien mogelijk de auto tijdelijk ergens anders te parkeren als zij merken dat de bladploeg in hun straat bezig is. De auto wordt dan niet vies door weggeblazen straatvuil en de medewerkers kunnen ongehinderd hun werk doen.

BLADKORVEN ALLEEN VOOR BLAD Binnen de gemeentegrenzen van Bunnik zijn ruim 30 bladkorven geplaatst. Op deze manier kunnen inwoners grotere hoeveelheden blad kwijt. Het is wel van belang dat er alleen blad in de korven gedeponeerd wordt. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt verstopt van takken, planten of ander (tuin)afval. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bladkorf verwijderd. De bladkorven leegt RMN naar behoefte. De locaties van de bladkorven kunt u vinden op de website van gemeente Bunnik (www.bunnik.nl), door "bladkorven" in te toetsen op het zoekscherm.