• Een bijeenkomst van het Ouder en Kind Café vorig jaar.

    Lia van der Heijden
  • Een bijeenkomst van het Ouder en Kind café

    Lia van der Heijden

Ouder en Kind café Bunnik zoekt hulp

BUNNIK Het afgelopen jaar heeft er in de Kersentuin Bunnik al ruim een half jaar een Ouder en Kind café plaatsgevonden op de tweede woensdag van de maand. Ouders kunnen hier elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen terwijl de kinderen lekker spelen. Femke Dotman van Krachtig Krommerijn en Elmi la Haye van Bruisend Bunnik lichten toe waarom het Ouder en Kind cafe belangrijk is voor een plaats als Bunnik.

Lia van der Heijden

ONTMOETINGSPLEK Elmi: "Een Ouder en Kind café is belangrijk voor iedere plaats. In deze tijd waarin ouders veel werken is het heel goed een plek te hebben waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, het geeft verbinding en ouders kunnen ervaringen uitwisselen. Het café moet plaatsvinden in een centrum zoals de Kersentuin waar ook andere activiteiten plaatsvinden zodat dit een bruisend centrum wordt."

ROL VAN GROOTOUDERS BIJ DE OPVOEDING Femke: "Ook grootouders kunnen hier natuurlijk terecht met hun kleinkinderen. Er wordt vaak een beroep op grootouders gedaan, zij nemen regelmatig een deel van de opvang over. Het is dan ook heel goed dat ook zij een mogelijkheid hebben andere (groot) ouders te ontmoeten en te zien wat er veranderd is in de opvoeding in de loop der jaren."

INFORMATIE VOOR OUDERS Femke: "De afgelopen maanden is het ouder en kind cafe in Bunnik goed bezocht , ouders waren ook erg positief over de informatie die gegeven werd over de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Zo hebben ouders veel gehad aan de informatie die door fysiotherapeut Mark Munro gegeven werd over de motoriek van jonge kinderen en zijn tips over het gebruik van de IPad leidden tot veel discussie!"

Podo therapeut Marco Mollen gaf de aanwezige grootouders nieuwe inzichten over welke schoenen geschikt zijn voor kinderen. Marie Paule Thijssen van de muziekschool verzorgde een workshop muziek en Elmi la Haye vertelde over het belang van goede communicatie met baby's en peuters en wat er kan gebeuren wanneer ouders te druk zijn of door ziekte niet in staat zijn om te letten op de signalen van hun kind. Er zijn nog heel veel ideeën voor de invulling van de ochtenden: bijvoorbeeld een voorleesochtend, een logopedist uitnodigen, hoe kan je het spel van je kind stimuleren enzovoorts.

ENTHOUSIASTE OUDERS EN GROOTOUDERS GEVRAAGD "Op 14 februari gaat het ouder en kind café zeker door, maar we zijn nog wel op zoek naar ouders of grootouders die willen helpen bij de organisatie van het café. Er is een mooie speelruimte aanwezig op de eerste verdieping van de Kersentuin, daar wordt speelgoed klaargezet, een sapje voor de kleintjes en koffie en thee voor de ouders. Na afloop moet de ruimte weer geschikt gemaakt worden voor de naschoolse opvang die in dezelfde ruimte plaatsvindt." Heb je nog enkele uurtjes per maand beschikbaar op woensdag om te helpen bij het organiseren van het Ouder en Kind café? Neem dan contact op met Femke Dotman van Krachtig Krommerijn f.dotman@krachtigkrommerijn.nl We zijn blij met iedere hulp zodat het Ouder en Kind café kan blijven bestaan !