Oranjemarkt 20 tot en met 22 april

BUNNIK De Protestantse Gemeente Bunnik organiseert dit evenement voor Bunnik en omgeving. De Oranjemarkt is bekend om de rommelmarkt, het restaurant en de oranje tompoucen. Voor de tweede keer is de Oranjemarkt méér: een open weekend van de kerk. Vrijdag korenslag/dienstenveiling, zaterdag rommelmarkt, zondag een vrolijke, laagdrempelige kerkdienst. Kom langs voor de gezelligheid, voor iets lekkers of iets leuks, en geniet. Ervaar iets van deze kerkgemeenschap midden in het dorp. De opbrengst van dit weekend gaat naar trainings- en opleidingstrajecten voor ex-prostituees via het Scharlaken Koord, reparatie van een schoolbus in Ghana en een weeshuis in Nepal via BlinkNow, bekend van Floortje Dessings "Naar het einde van de wereld".

Vrijdag 20 april

18.00 uur: Het restaurant in de Witte Huisjes gaat open voor soep, een drankje met een broodje, saté of iets anders lekkers.

19.00 uur: Inloop voor korenslag en dienstenveiling in de kerk. Vrije inloop, gratis toegang.

19.25 uur: Parels van de Kromme Rijn, Mammas&Pappas, Multiple Voice en Popkoor Bunnik strijden om de wisselbeker Beste koor van Bunnik. De koren worden afgewisseld met de dienstenveiling, waarin heel verschillende diensten van gemeenteleden en lokale ondernemers worden geveild. Om 20.40 uur pauze.

22.30 uur: Afsluiting korenslag en dienstenveiling.

23.00 uur: Sluiting restaurant.

Zaterdag 21 april

9.30 uur: De markt opent. Rommelmarkt met huishoudelijke spullen, speelgoed, potten en pannen, serviesgoed, boeken, antiek, planten, het befaamde restaurant, springkussens en nieuw dit jaar: de Escape Room.

13.00 uur: Superrondes met als hoofdprijzen twee mooie fietsen.

14.00 uur: Tassenverkoop. Koop een plastic tas en vul die met alles wat erin past (geen boeken, geen antiek).

15.00 uur: Sluiting van de markt.

15.00 uur: Proeverij. Koop voor € 10,- een toegangsbewijs en je kunt een uur lang verschillende producten van diverse lokale ondernemers proeven.

's Nachts: Glazen Kerk. Jeugd/jongeren van de kerk worden opgesloten in de kerk en Witte Huisjes. Ze worden gesponsord om wakker te blijven en allerlei opdrachten uit te voeren.

Zondag 22 april

10.00 u: Kerkdienst met praiseband D-vote uit Amersfoort. Thema van de dienst: Iedereen is van de wereld. Neem je vrienden, bekenden én je smartphone mee naar deze dienst. Er is een gebarentolk aanwezig. Voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst. Oppas voor de allerkleinsten in de Witte Huisjes achter de kerk.