Oranjebuurt en het centrum vieren Sint Maarten

Binnen Bunnik betrekt kinderen van vluchtelingen bij het feest

In de Oranjebuurt verzamelen kinderen op het schoolplein van de Barbaraschool. Iedereen is welkom. Om 18.30 start de avond met het verhaal over Sint Maarten en een lied. Vervolgens kunnen kinderen met hun lampionnen de deuren langs om in ruil voor een liedje lekkers te krijgen. Zijn kinderen welkom om aan te bellen? Doe dan een buitenlamp of lichtje voor het raam aan. Liever geen gezang aan uw deur? Hou het dan die avond wat donkerder. De oudervereniging van de Barbaraschool organiseert de avond en heet alle kinderen en ouders van binnen en buiten de school van harte welkom.

Centrum

Wijkvereniging Binnen Bunnik organiseert de avond in het centrum. De kinderen komen hier liedjes zingen bij iedereen die een lichtje, een kaars of een fakkel voor het raam of in de tuin heeft branden. Alle kinderen die meedoen maken ook een tekening voor de kinderen van vluchtelingen in Bunnik en Zeist.

Deze kinderen krijgen een traktatie aangeboden door bewoners van woongroep De Grondslag in Bunnik. De kinderen delen zo in de boodschap van het feest van Sint Maarten: deel wat je hebt met anderen die het minder goed hebben. De tekeningen kunnen woensdagavond meegenomen worden naar de Grondslag of vooraf ingeleverd worden op nummer 56 (H.H. Castelijn).

Er zijn drie vertrekpunten: de hoek van de Langstraat en Eendrachtstraat, de hoek van de Camminghalaan en Van Beesdelaan en het midden van de Van Beeck Calcoenlaan. De start is om 18.00 uur en om 19.00 uur wordt de avond sfeervol afgesloten bij De Grondslag. Ga je niet naar De Grondslag, dan eindigt het lopen uiterlijk om 20:00 uur. Inspiratie voor liedjes en lampionnen is te vinden op kinderpleinen.nl.