• Koen Laureij
  • Koen Laureij

Opnieuw grote brand in koeienschuur Werkhoven

WERKHOVEN In de koeienschuur van Natures Best BV aan de Hollendewagenweg in Werkhoven is zaterdagnacht wederom een grote brand uitgebroken. De schuur waar veel koeien en stieren stonden ging grotendeels in vlammen op.

Donderdagnacht brak ook brand uit in dezelfde schuur. Toen werd door heldhaftig optreden van de medewerkers van het bedrijf een verwoestende brand voorkomen. Vandaag werd de brand te laat ontdekt en konden ze niet voorkomen dat de vlammen het dak bereikten. Wel hebben ze veel koeien en stieren in veiligheid gebracht. Een groep van ongeveer 20 stieren is in hun hok gelaten vanwege de gevaarzetting. Volgens een veehouder die hielp met het ontruimen van de koeien hebben vier dieren het niet overleefd.

De verwoestende brand grijpt de medewerkers erg aan. Nee-schuddend lopen ze over het terrein hopende nog iets te kunnen betekenen voor de brandweer. Volgens hen is het geen toeval dat de schuur weer in brand staat. Ook de brand die woensdagmorgen uitbrak bij een bedrijf in 't Goy wordt door hen in verband gebracht, omdat de bedrijven met elkaar zouden samenwerken.

Woordvoerder Patricia van Tricht van de Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat beide branden worden onderzocht door de recherche. Ook vannacht kwam een rechercheur ter plekke om de situatie te aanschouwen. Of er dieren gewond zijn geraakt kon zij niet bevestigen. Wel is een dierenarts ter plaatse om de dieren na te kijken.

De grote loods van 160 bij 40 meter moet als verloren worden beschouwd. Omdat een grote hooistapel in brand staat is het voor de brandweer lastig om de brand uit te maken. Waarschijnlijk duurt het nog uren voordat de vlammen zijn gedoofd. Van gevaar voor de omgeving is volgens de woordvoerder geen sprake.