• Voor dit stuk grond ligt een aanvraag voor 120 parkeerplaatsen

    Kuun Jenniskens
  • Geparkeerde auto's veroorzaken veel overlast op de parallelweg van de N411

    Kuun Jenniskens

Oplossing parkeren nabij; groot nieuw parkeerterrein bij Vroeg

BUNNIK, VECHTEN De parkeeroverlast in de omgeving van restaurant Vroeg is groot. Binnenkort komt daar een oplossing voor. Bij de gemeente ligt een vergunningaanvraag voor een parkeerterrein met 120 parkeerplaatsen.

Kuun Jenniskens

De huidige parkeergelegenheid van Vroeg is met circa 30 plaatsen te klein. Zodoende wordt veel geparkeerd in de bermen van de Achterdijk en de parallelweg langs de N411. Dat is voor fietsers en andere weggebruikers onveilig en gaat ten koste van de bermen.

Met de reconstructie van de N411 door de provincie Utrecht (in 2019-2020) komt er een einde aan het parkeren aan de Achterdijk en de parallelweg. Dat maakt de noodzaak van nieuwe parkeergelegenheid voor Vroeg nog groter, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

Het is de bedoeling dat de eigenaar van Vroeg op eigen grond een parkeerterrein aanlegt aan de oostzijde van het restaurant met 120 plaatsen.

Harold Wennink zegt namens Vroeg: ,,Twee jaar geleden hebben we het perceel van de buren aangekocht om het parkeerprobleem op te lossen. We moeten nog kijken waar de inrit komt. Momenteel is de vraag aan de gemeente of men openstaat voor een bestemming parkeren.”

B&W moet hierover nog een besluit nemen, maar wil eerst nader onderzoek doen naar de inrit.