Opgelicht!

BUNNIK Een inwoner van Bunnik - een dame op leeftijd - wil dorpsgenoten waarschuwen voor oplichting. Zij werd hier zelf het slachtoffer van en dat heeft haar zeer geraakt. Zij wil graag - anoniem - haar verhaal doen, om anderen te waarschuwen.

Het slachtoffer kreeg een bericht in haar mailbox waarin gezegd werd dat ze 250 euro gewonnen had bij de Albert Heijn. Haar bonusnummer zou zijn getrokken. Ze hoefde alleen maar een telefoonnummer te bellen om een aantal vragen te beantwoorden. "Dat nummer bestond uit elf cijfers. Dat was vreemd, achteraf." Het nummer: 0909-0400213 wordt op internet genoemd als malafide.

Aan de telefoon werden mevrouw vele vragen gesteld. "Het waren vreemde vragen, zoals 'Is een boterbloempje rood of geel?' Uiteindelijk heb ik een uur aan de telefoon gezeten." De dame aan de andere kant van de lijn hield niet op met vragen stellen en de mevrouw uit Bunnik besloot op te hangen. "De kosten voor het gesprek waren 80 cent per minuut plus kosten voor het bellen met een 0909-nummer, was gezegd."

De Bunnikse is naar de Albert Heijn in het dorp gegaan om verhaal te halen. "Daar bleek dat ik was opgelicht. De supermarkt doet dit soort acties helemaal niet. Ze waren heel lief en gaven me een bloemetje, maar het was hun schuld natuurlijk niet." Het slachtoffer is er erg van van slag. "Ik heb Ziggo gebeld om te achterhalen wat het me gaat kosten. Maar ik moet gewoon de rekening afwachten."

Ook ging ze naar de politie. "Daar heb ik anderhalf uur gepraat. Ze kunnen er niet veel aan doen." Wel is de dame geadviseerd om in contact te komen met mede gedupeerden, oom eventueel gezamenlijk actie te ondernemen. Mensen die dit ook is overkomen, kunnen zich melden bij a.corbeij@bdu.nl