• De pieten zijn er klaar voor

    PietenjachtOdijk.nl

Ook Pietenkaarten in Odijk

ODIJK Slaap Piet, Circus Piet, Ruiter Piet en al hun vrienden komen samen met de Sint dit weekend aan in Nederland. Ruim een week later, op zondag 25 november, organiseren zij Pietenjacht in het Dorpshuis in Odijk. Toch begint de zoektocht al eerder, omdat de pieten, net als in Zaanstad, verzamelkaartjes in het dorp hebben verspreid. Ook is er een kleurwedstrijd.

Negen themapieten zijn - dankzij BO!NK Theater en Scouting Katimavik - helemaal klaar voor de Pietenjacht op 25 november in het Dorpshuis. Tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen kinderen de pieten komen zoeken. Er is geen openingsmoment, je kunt vrij binnenlopen. Ieder kind krijgt bij de ingang een stempelkaart met de negen themapieten erop. Zij zijn verspreid over het hele gebouw. Bij elke piet doen de kinderen een activiteit en krijgen ze een stempel. Een volle stempelkaart wordt verzilverd met een aardigheidje.

BURGEMEESTER Uiteraard is Sinterklaas zelf aanwezig om de kinderen de hand te schudden. Ook de kersverse nieuwe burgemeester Van Bennekom komt langs, om de Sint, zijn pieten en Odijk te leren kennen.

In de week tussen de landelijke intocht (17 november) en de Pietenjacht in Odijk zijn op verschillende locaties verzamelkaartjes op te halen. Boodschappenpiet legt zijn kaartje bij Jumbo, Letterpiet bij Primera, Slaappiet bij Mocking Woninginrichting en Circuspiet in het gemeentehuis. Tijdens openingstijden zijn de kaartjes op te halen.

DISCO EN RUITER Discopiet vond een mooie plek bij Jongerenwerk De Schoudermantel, achter het gemeentehuis. Daar kunnen de kaartjes opgehaald worden op woensdagmiddag 21 november, tussen 14.30 en 16.30 uur. Ruiterpiet wilde graag dichtbij de dieren blijven, dus zij legt haar kaartje bij de kinderboerderij, waar deze op te halen is op 17 en 18 november, tijdens openingstijden van de kinderboerderij, tussen 14.30 en 16.30 uur.

VOETBALLEN Bal Piet voelt zich uiteraard thuis op het voetbalveld. Haar kaartje is af te halen tijdens de training van de jongste voetballers van SV Odijk, de Bambino's, op zaterdagochtend 24 november, tussen 10.00 en 11.00 uur, achter de kantine. Kinderen tussen 4 en 7 zijn welkom om meteen mee te doen met de training.

Ook SV Odijk Tennis doet mee, het kaartje van Spel Piet is op te halen bij de kantine van de vereniging, op vrijdag 23 november, tussen 15.00 en 17.00 uur. Sport Piet voelt zich heel goed thuis bij de Sport BSO, daar is haar kaartje te halen op vrijdag 23 november, tussen 13.00 en 17.00 uur. De Pieten laten zichzelf nog niet zien, zij zijn zondag de 25e allemaal te vinden in het Dorpshuis.

KLEURPLAAT Via de website van het Bunniks Nieuws kunnen kinderen meedoen met de kleurwedstrijd. Een mooie kleurplaat van de Pietenjacht is hier te downloaden of via PietenjachtOdijk.nl. Alle kinderen mogen deze plaat inkleuren en weer uploaden op BunniksNieuws.nl . De deelnemers maken kans op een prijsje en de tekeningen krijgen een mooie plaats tijdens de Pietenjacht in het Dorpshuis.