Onthulling winnende plan Het Burgje op 20 mei

ODIJK Duurzaam, kleinschalig en landelijk wonen in de beste gemeente van de provincie Utrecht. En dat op fietsafstand van het Science Park en de Domstad met zijn vele voorzieningen. Dat wordt Het Burgje, een nieuw buurtschap bij Odijk. Op 20 mei maakt de gemeente Bunnik het winnende plan voor Het Burgje bekend.

Geïnteresseerden zijn vrijdagmiddag 20 mei vanaf 15.00 uur welkom op het erf van boerderij Het Burgje. Deze monumentale krukhuisboerderij, die nu nog omgeven wordt door weiland en boomgaarden, vormt het hart van het nieuwe buurtschap. Alle inwoners en belangstellenden kunnen de plannen bekijken en vragen stellen aan de marktpartij en aan leden van de beoordelingscommissie.

De gemeente Bunnik zocht voor Het Burgje een zeer duurzaam plan met hoge ruimtelijke en stedenbouwkundige kwaliteit. Verder heeft zij bij de aanbesteding zoveel mogelijk vrijheid en creativiteit aan de marktpartijen gelaten. "Wij hebben ontwikkelaars uitgedaagd om zo inventief mogelijk te zijn. Het resultaat is in alle opzichten prachtig en bijzonder duurzaam", zegt projectwethouder Jorrit Eijbersen. Het winnende plan past uitstekend bij de gemeente Bunnik als aantrekkelijke groene woongemeente.