Onderzoek naar branden in 't Goy en Werkhoven

'T GOY / WERKHOVEN De politie is op zoek naar camerabeelden in het onderzoek naar de drie branden bij twee bedrijven in 't Goy en Werkhoven, waarbij een koeienstal en een fruitopslagbedrijf volledig uitbrandden.
 

'T GOY Op woensdagochtend 24 oktober ontstaat er brand in de loods van het koelbedrijf waar fruit wordt opgeslagen. De brandweer kiest ervoor om het gecontroleerd uit te laten branden omdat er asbestplaten in de loods verwerkt zijn.

WERKHOVEN Een veehouder uit Werkhoven moest twee keer toezien dat zijn bedrijf in brand stond. Op donderdag 25 oktober werd hij 's nachts wakker van het geloei van de koeien en geblaf van de hond. Als hij gaat kijken, ziet hij dat er hooibalen in brand staan. Met een shovel haalt hij de brandende balen weg en redt daarmee zijn dieren. Daarna doet de brandweer de rest.

Nog amper van de schrik bekomen, wordt dezelfde boer op in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober weer wakker van geluiden en ziet dat zijn stal wéér in brand staat. Waar bij de vorige brand alle dieren in veiligheid konden worden gebracht, overleeft nu een aantal koeien de brand niet. Daarnaast is er voor ruim 2 miljoen euro aan machines afgebrand.
 

CAMERABEELDEN De politie doet een dringend beroep om mensen in de omgeving van de getroffen bedrijven om de beelden van hun bewakingscamera's op te sturen. De recherche hoopt dat daarop mensen te zien zijn die er niet thuishoren en wellicht verdacht rondhangen bij de bedrijven.
 

MOTIEF Daarnaast de politie graag in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over het motief van de brandstichtingen
 

TIPS Heeft u informatie die kan helpen deze zaken op te lossen? Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. (Bron: RTVUtrecht)