Groen schoolplein voor Het Palet

ODIJK In het voorjaar 2020 wordt het schoolplein van Het Palet in Odijk omgetoverd in een groen en avontuurlijk plein. Een plein dat kinderen stimuleert in ontwikkeling, beweging en creativiteit. In de week van 28 oktober - 1 november 2019 organiseren alle betrokken partijen een gezamenlijke feestelijke aftrap voor de kinderen, ouders en inwoners van Odijk. De verschillende activiteiten leveren een feestelijke en financiële bijdrage aan de realisatie van het schoolplein. Alle bewoners van Odijk zijn van harte welkom op de vrijmarkt op donderdag 31 oktober van 16.00 - 18.00 uur en kunnen op vrijdag 1 november hun autoramen tussen 11.30u en 12.30 u laten wassen door de kinderen.

Ruim een jaar geleden zijn alle gebruikers van Het Palet gestart met de planvorming voor de herinrichting van het schoolplein. Door een tekening van Rob van der Vegt, De Sport BSO Odijk, zijn we verder gaan borduren op een avontuurlijk en natuurlijk schoolplein. Leerlingen, ouders, leerkrachten en bewoners hebben samen hun wensen op papier gezet. Deskundige Paul van Eerd (ecologisch hovenier en landschapsontwerper) heeft op basis van deze wensen een ontwerp gemaakt. Het ontwerp is gebaseerd op duurzaamheid en hergebruik.

Het groene plein biedt een variatie aan bomen, struiken, water, zand, natuurlijke speelobjecten, spel-, verstop- en zitplekjes. De natuurlijke omgeving en de variatie in spel en beweging leveren aan bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen: sociaal-emotioneel, motorisch, aandacht en concentratie.

Alle partijen zijn druk bezig met de plannen en voorbereiding. De actieweek vormt de feestelijke aftrap voor kinderen, ouders, bewoners van Odijk en alle betrokkenen. Tijdens de actieweek worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een sportieve opening, een sponsorloop, een vrijmarkt en een autoramen-wasstraat. Tijdens de vrijmarkt en de autoramen-wasstraat zijn ouders, familie, vrienden en bewoners van Odijk welkom: Donderdag 31 oktober van 16.00 - 18.00 uur: Vrijmarkt (in de scholen) met o.a. kunstwerken van de kinderen, lekkernijen, spelletjes, kleding, loterij en veel meer. Vrijdag 1 november van 11.30-12.30 uur: autoramen-wasstraat. De actieweek wordt georganiseerd door Peutergroep Het Grutje, BSO het Palet (KNM Kind & Co), BSO De Spetters (HumanKind), Basisschool Beurthonk, Basisschool De Vonk en Basisschool de Bongerd.