• Ouders en kinderen, waaronder Rafaella, overhandigden 750 handtekeningen voor groen op het Scholeneiland aan burgemeester Ostendorp.

    Kuun Jenniskens

Onderonsje met burgemeester over speelgroen

Kuun Jenniskens

BUNNIK Samen met Rafaella en Juul overhandigde Heleen van der Hoeven namens Groen Scholeneiland, voorafgaand aan de raadsvergadering, aan burgemeester Hans Martijn Ostendorp 750 handtekeningen.

 Het is niet de eerste keer dat deze groep ouders en kinderen zich met een noodkreet tot de politiek richt. Eerder organiseerde men een massale actie op het scholeneiland om het speelgroen te behouden. Tijdens een Open Huis daarna voerden ouders en kinderen het woord. Deze handtekeningen zijn opgehaald om de gemeenteraad nogmaals te vragen niet in te stemmen met de bebouwingsplannen.

Rafaella praat na afloop van de overhandiging nog even met burgemeester Hans Martijn Ostendorp. Ze heeft een prangende vraag voor hem, namelijk of ze in de toekomst wel echt op een groen scholeneiland kan blijven spelen. De burgmeester durfde niet al te veel te beloven. Maar Rafaella houdt wel goede hoop.

Burgmeester had publiekelijk gezegd dat hij niet meer kon doen dan de handtekeningen voor de raadsleden ter inzage te leggen.