• Organisatie Om Odijk (vlnr): Rosa, Steven, Ria, Martin, Greetje, Maarten, Amanda en Jannie

    Rene van den Brandt

Om Odijk: nog twee weken

ODIJK Met nog ruim twee weken tot het startschot van Om Odijk, is de organisatie druk aan het werk om van de 3e editie van Om Odijk weer een succes te maken.

Hoewel de vorige editie al een groot succes én supergezellig was, is de organisatie natuurlijk wat verbeterwensen tegengekomen. Deze zijn inmiddels allemaal verwerkt in de voorbereidingen en het draaiboek.

In vergelijking tot de eerdere edities neemt het aantal inschrijvingen goed toe. Op dit moment ligt het aantal inschrijvingen zo'n 15% hoger dan vorig jaar. Deelnemers vanuit het hele land en zelfs vanuit België en Marokko hebben zich al aangemeld, alhoewel de grote meerderheid van de deelnemers uit Odijk zelf komt. Er zijn al ruim 200 sportieve deelnemers vanuit Odijk zelf aangemeld.

TEAMVERBAND Alleen voor de afstand van 5 km kun je je ook in teamverband opgeven. Een team bestaat uit 4 tot 6 lopers. Je gaat dan samen met elkaar de strijd aan op de 5 kilometer. Je loopt met jouw team tegen andere teams; een wedstrijd binnen de wedstrijd.

Bij de teams worden de 4 snelste tijden bij elkaar opgeteld. Het team dat de snelste tijd loopt, gaat met een fraaie beker naar huis. Daag je collega's, vrienden of teamgenoten uit!

Schrijf je je van te voren in, dan komt jouw naam op je startnummer te staan. Je kunt je via de website www.omodijk.nl aanmelden. Hier kun je je ook als team aanmelden.

CLINICS VOOR KINDEREN Vrijdagmiddag 24 februari wordt een speciale voorbereidingstraining georganiseerd voor alle basisscholieren in Odijk door Amanda en Maarten. Vanaf 15.30 uur start de clinic op het veld rondom de speeltuin bij de Barbeellaan. Het parcours van de 1 en 2 km kinderloop zal worden verkend en de trainers zullen de kinderen met speelse oefeningen voorbereiden op het hardlopen.

SEMINAR In voorbereiding op Om Odijk wordt het seminar 'Gezond en verantwoord hardlopen' op zondagochtend 4 maart georganiseerd. Dit seminar wordt gehouden in het Dorpshuis Odijk en staat in het teken van gezonde voeding, blessurevrij sporten en hoe om te gaan met sportblessures.

Tijdens het seminar spreken onder meer diëtiste Janneke Pieterson, een fysiotherapeut en Rob Druppers Running Academy. Het seminar wordt georganiseerd door Om Odijk partner Amanda's Sport en Lifestyle. Kijk voor meer informatie op https://amandassportenlifestyle.nl/seminar.

VRIJWILLIGERS

Om op 10 maart een niet alleen geslaagd, maar ook veilig evenement te kunnen realiseren, zijn er nog wel wat helpende handjes nodig. Zo zijn er onder andere nog wel een flink aantal verkeersregelaars nodig om alle lopers veilig naar de finish te leiden. En ook voor het uitdelen van medailles is de organisatie nog op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Vind jij het leuk om op 10 maart de handen uit de mouwen te steken? Meld je dan aan als vrijwilliger via www.omodijk.nl. Voor scholieren is het mogelijk om hun medewerking aan Om Odijk als maatschappelijke stage te benutten.