Om Odijk: al ruim 400 voorinschrijvingen

ODIJK De eerste editie van 'Om Odijk' wordt 12 maart georganiseerd. Om Odijk is een hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer, een 1 en 2 kilometer kinderloop en duoloop. De inschrijvingen lopen binnen. Met nog een week voorinschrijving te gaan, staat de teller al op ruim 400 lopers!

Deze lopers zullen gaan genieten van de prachtige omgeving van het landelijke Odijk. Start en finish zijn op het Rijneiland, bij het Dorpshuis Odijk. Hier zijn ook voorzieningen als kleedkamers en douches en de mogelijkheid om even na te praten over het evenement onder het genot van een hapje en een drankje.

Veel lopers uit de provincie Utrecht

De reeds aangemelde lopers komen voor 80% uit de provincie Utrecht. Odijk is sterk vertegenwoordigd met ruim 140 lopers, maar ook vanuit de stad Utrecht, Houten, Nieuwegein, Zeist en Bunnik weten vele lopers het nieuwe loopevenement te vinden. Overige lopers komen grotendeels uit de Randstad, maar ook uit de rest van Nederland, België en zelfs uit Marokko.

Parcours loopt 'Om Odijk'

Het parcours van de Mocking Wonen 5 km en de 10 km Om Odijk lopen letterlijk 'Om Odijk' heen. Als om 17 uur het startschot klinkt zullen de lopers via het Rijneiland richting de Kromme Rijn lopen. De Kromme Rijn wordt twee keer overgestoken en het geheel verharde en verkeersvrije parcours loopt via de Singel en de Schoudermantel terug naar het Rijneiland. De 10 kilometerlopers zullen deze ronde twee keer afleggen.

Om vertragingen op het parcours zo veel mogelijk te voorkomen, zal een zandloper-start worden toegepast. Tijden worden elektronisch geregistreerd, voor iedere loper is er een netto-looptijd beschikbaar.

Teamloop

Tijdens de 5 kilometer wedstrijd is er ook een teamklassement. Teams van 4 tot 6 deelnemers kunnen zich hiervoor aanmelden. De tijden van de 4 snelste lopers worden bij elkaar opgeteld en bepalen uiteindelijk de eindtijd van het team. Daarnaast doen de lopers ook mee aan het individuele Mocking Wonen 5 km klassement.

Kinderloop en duoloop

Het programma begint op zaterdagmiddag om 15.30 uur met de duoloop. Deze loop richt zich op mensen die normaal niet (hard)lopen, bijvoorbeeld vanwege de leeftijd of een handicap. Tijdens de duoloop kunnen zij samen met een maatje een kilometer lopen. En dat kan ook met een hulpmiddel als rollator of rolstoel. Tijd staat hier niet centraal, het gaat om de verrichte prestatie!

Voor de kinderen wordt een 1 en 2 kilometer kinderloop georganiseerd. Deze ronde van 1 kilometer loopt over het Rijneiland. De oudere kinderen zullen deze ronde twee keer afleggen.

Vrijwilligers

Zowel in de dagen voor het evenement, tijdens de loop, als na afloop zijn er vrijwilligers nodig. Er hebben zich al tientallen vrijwilligers aangemeld, maar de organisatie kan nog meer vrijwilligers gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het uitreiken van startnummers op vrijdagavond en zaterdagmiddag, of het overhandigen van medailles en flesjes water aan de gefinishte lopers. 

Sponsors

Het evenement wordt ondersteund door vele lokale ondernemers uit de gemeente Bunnik, het Dorpshuis Odijk, Sporthuis Bunnik, gemeente Bunnik, maar ook door landelijke partijen als Run2Day.

Kijk voor meer informatie, inschrijven of het aanmelden als vrijwilliger op de website www.omodijk.nl.