• John van Amerongen

Odijkse gaf voortvluchtige waarschijnlijk een lift

UPDATE Achtervolging en Zoekactie

ODIJK Odijk was dinsdagmiddag het toneel van een wilde achtervolging, waarbij een auto werd klemgereden en twee mensen werden aangehouden. Twee anderen vluchtten. Een inwoonster van Odijk gaf - zonder dat zelf te weten - een van de twee gevluchte personen waarschijnlijk een lift naar Utrecht.

Agnes Corbeij

De politie achtervolgde de auto rond 15.30 uur vanaf de A12, de zaak houdt verband met een inbraak in Arnhem. De auto kwam bij Bunnik van de A12 af. Onder het viaduct van de snelweg reed de politie het bewuste voertuig al eens klem, daar kreeg de auto een tik.

Toch kon de wagen doorrijden. Op de kruising van de Esdoorn en de Singel werd de auto weer vastgezet door de politie. Drie personen verlieten de auto en de bestuurder reed nog 300 meter verder door over de Singel. Daar werd de auto definitief vastgezet door de politie en de mannelijke bestuurder werd aangehouden.

Van de andere drie - twee mannen en een vrouw - werd een man nog gevonden ter hoogte van Zeisterweg 103. De overgebleven man en vrouw zijn nog niet gevonden. Voor de zoekatie werd een helikopter ingezet, die zeker anderhalf uur boven Odijk rondvloog. Veel Odijkers merkten dat op en stelden vragen op Twitter en in buurtapps.

Rond 17.00 uur gaf Maaike uit Odijk een dame een lift. "Ik liet mijn hond uit en ter hoogte van de Rijnseweg sprak ze me aan. Ze vertelde dat haar vriend autopech had en dat zij naar huis moest wegens haar dochter. Ze vroeg of ik een taxi wilde bellen, maar ik bood aan haar zelf naar station Driebergen-Zeist te brengen."

Eenmaal in de auto gaat de dame iets verder. "Ze vroeg of ik haar naar Utrecht wilde brengen. Dat heb ik gedaan, naar de Jaarbeurs. Onderweg op de Singel kwamen we nog politie tegen, die alle auto's inkeek. Ik mocht doorrijden." Pas later hoorde Maaike via haar vader over de gezochte dame. De beschrijving van deze dame was door politie op straat doorgegeven aan omwonenden en die hebben het op de buurtapp gemeld. "Ze voldeed aan de omschrijving, witte bloes, lang zwart haar, geen jas."

Maaike gaf dit door via het algemene nummer van de politie, maar kreeg geen reactie. Dus nam zij contact op met Bunniks Nieuws. Navraag van de krant leerde dat de tip wel degelijk was opgepakt, maar dat de politie nog geen tijd had om Maaike terug te bellen. Dat gaan ze morgen doen. De gezochte dame is tot op heden nog niet gevonden.