• Erik van Breukelen is de nieuwe wijkagent van Bunnik

    Agnes Corbeij
  • Erik van Breukelen (rechts) werd verwelkomd door burgemeester Van Schelven. Links zijn collega Ruud de Bruin.

    Gemeente Bunnik

Nieuwe wijkagent wil direct contact met de burger

ODIJK Erik van Breukelen (31) is sinds oktober de nieuwe wijkagent in de gemeente Bunnik. Samen met Ruud de Bruin is hij het eerste aanspreekpunt voor de burger die contact zoekt met de politie. Erik is al erg actief op Facebook en hoopt de Bunniker te verleiden om eerder contact op te nemen, in het geval van verdachte situaties.

Agnes Corbeij

Tien Erik klaar was met de Havo, solliciteerde hij meteen bij de politie. "Ik had als kleine jongen al een sterk rechtvaardigheidsgevoel en heb altijd iets willen betekenen voor de omgeving." Tijdens de procedure besloot Erik toch eerst de HBO opleiding integrale veiligheid in Rotterdam te doen.

JEUGD Zijn afstudeerscriptie in 2006 schreef hij over jeugdgroepen in Utrecht Zuid. "Mijn vraag was op welke manier wijkagenten geholpen kunnen worden met het in kaart brengen van jeugdgroepen. Ik heb daar een systeem voor ontwikkeld en heb met wijkagenten meegelopen om het in de praktijk te brengen."

Een van die wijkagenten was zijn eigen broer. "Samen met hem liep ik over straat of reed ik met gillende sirenes door de straten. Dat vond ik toch wel zo mooi, dat ik alsnog besloot de politieopleiding te doen. Beleid is heel belangrijk, maar ik wilde toch praktisch bezig zijn, direct helpen. De straat op."

KANS Sinds 2011 is Erik werkzaam bij de politie in Zeist. Hij is leergierig en is altijd blijven leren. "Ik heb me gericht op aanpak hennep, radicalisering en bijvoorbeeld de bikersopleiding gedaan." Nu kwam de kans voorbij om wijkagent in Bunnik te worden. In maart start hij zijn opleiding tot wijkagent, al vervult hij die taak nu ook al.

CONTACT Erik is voor iedereen bereikbaar via het algemene nummer 0900-8844. "Bel gerust. Maar als u meteen politie nodig heeft, of het gevoel heeft dat er iets niet in de haak is, bel alsjeblieft meteen 112."

Een groter verhaal over Erik zijn doelen staat komende week in de papieren versie van de krant en in de e-paper.