Nieuwe spelers voor kamerorkest

BUNNIK Het al een aantal jaren bestaande kamerorkest AKB, gevestigd en repeterend in Bunnik, met spelers uit zowel deze gemeente als de wijde omgeving, blijkt nog bij vele inwoners niet bekend. Er wordt dan ook vaak verrast gereageerd dat er hier de mogelijkheid bestaat in een (kamer)orkest te spelen. Voor de nieuwe inwoners natuurlijk ook goed hiervan op de hoogte te zijn, want onder hen zijn er uiteraard velen die een muziekinstrument bespelen en voor wie in een orkest spelen een fijne ontspanning betekent of kan gaan betekenen.

REPETITIES Amateur Kamerorkest Bunnik telt momenteel 20 leden en staat onder leiding van dirigent Vincent Robert die met veel inzet en enthousiasme de spelers stimuleert zijn of haar samenspelniveau te verhogen, op een prettige ontspannen wijze die de leden dan ook bijzonder waarderen. De repetities van komend seizoen starten op 23 september en vinden plaats op vrijdagavond 20.00-22.15 uur in de Witte Huisjes, Kerkpad 3, Bunnik, gelegen aan de Kromme Rijn achter parkeerterrein Langstraat. Het speelseizoen eindigt begin juni; er zijn geen repetities in de schoolvakantieperiodes. Aspirantleden twijfelen soms of de vrijdagavond wel een geschikt moment is om bijvoorbeeld na een drukke werkweek te repeteren, maar meestal blijkt juist zo'n muzikale afsluiting van de week een prima manier om te ontspannen en zelfs met nieuwe energie het weekend in te gaan!

KENNIS MAKEN Met name violisten worden van harte uitgenodigd het orkest te komen versterken, maar er is ook nog plaats voor een klarinettist, cellist en contrabassist. Kom eens, natuurlijk vrijblijvend, kennismaken op een repetitieavond : dat kan door mee te spelen (liefst even tevoren melden, dan kan voor een passende partij worden gezorgd) of alleen eens komen luisteren is natuurlijk ook prima. Het zou fantastisch zijn als met nog wat meer spelers - en die moeten in onze regio zeker te vinden zijn! - het orkest kan groeien, wat natuurlijk ook het plezier van samen musiceren nog zal vergroten.

Wil je meer informatie? Mail: akb.bunnik@gmail.com of bel: Annemargreet 06-53871359; 030-2444914. Zie ook www.kamerorkestbunnik. Wordpress.com of www.kunsthuisutrecht.nl>muziek>orkesten