• Club Culinair Nederland

Nieuwe leden Club Culinair

BUNNIK Afgelopen maand zijn de dames van de maandag 1 groep van Club Culinair Nederland afdeling Bunnik geïnstalleerd als lid. Door het koken van een heerlijk 6 gangen menu leverden zij het bewijs culinair te kunnen koken. Deze proeve van bekwaamheid was voor Sandra Houwers, lid van de menu commissie, voldoende om tot installatie over te gaan.

Loes Heuff, lid van de groep koks, geeft aan dat de kwaliteit, samenwerking en sfeer in de groep zo goed is dat zij niet anders verwacht had dan dat iedereen zou slagen. "Alle koks worden telkens weer op een ander gerecht ingedeeld, toch zie je dat iedereen zijn eigen specialiteit heeft," aldus Heuff. "Sommige dames vinden het leuk om met precisie technieken aardappeltjes te tourneren, terwijl een ander graag met grote stukken vlees in de weer is. Met een 6 gangen menu is er voor elk wat wils en de bedoeling is om verschillende technieken uit te proberen en te leren van elkaar. Na het koken worden de gerechten aan een mooi gedekte tafel met sfeerverlichting en kaarsen geserveerd en gegeten. De koks praten aan tafel uitgebreid na over de gerechten, ondervonden uitdagingen en geven elkaar feedback. Een foodfotografe uit de groep zorgt voor een mooie reportage van alle

gerechten en zo wordt er via social media nog lang nagepraat."

CCN afdeling Bunnik is een kookvereniging met ruim 240 leden waar liefhebbers in een professionele keuken in groepsverband koken. Er zijn verschillende groepen van maximaal 15 leden die éénmaal per maand op een hoge culinaire standaard koken.