• Stijn Rooijakkkers laat de werkzaamheden zien en geeft uitleg aan het initiatief

    Kuun Jenniskens
  • Kuun Jenniskens

Nieuwe blaashal op sportpark

Winterseizoen met tennis en hockey

BUNNIK Momenteel wordt naast het kunstgrasveld van korfbalvereniging Midlandia, de ondergrond voor een blaashal aangebracht. Van oktober tot en met maart kan in deze koepel worden gesport. Het is de bedoeling om op zaterdag 6 oktober de blaashal op de asfaltonderlaag te plaatsen.

Kuun Jenniskens

De blaashal wordt aangelegd door een nieuwe stichting die Sportdome Bunnik heet. Het college van B&W heeft een garantie van 5 ton afgegeven. De helft hiervan wordt gegarandeerd door Stichting Waarborgfonds Sport. De lening zelf wordt verstrekt door de Nederlandse Waterschapsbank.

ASFALT De werkzaamheden zijn in volle gang. Eind vorige week werd de asfaltlaag aangebracht. Hockeyvoorzitter Stijn Rooijakkers legt uit dat er lang gesproken is over een bovenlaag die voor zowel tennis als hockey geschikt is - sporten die beiden om een ander soort demping vragen. ,,Inmiddels is gekozen voor een uitneembare kunststof vloer, die door beide sportbonden is goedgekeurd. Hierop worden de lijnen aangebracht voor 2 tennisbanen en 1 hockeyveld. De tennisschool zal vooral overdag gebruik maken van de blaashal en de hockeyvereniging voornamelijk 's avonds en op het weekend.” De ingang van de hal wordt voorzien van een container, met daarin de toiletten en kleedkamers.

Het initiatief komt bij de Bunnikse hockeyvereniging vandaan. Stijn Rooijakkers: ,,In de omgeving is een groot tekort aan zalen voor hockey. We zijn met verschillende partijen gaan praten. Toen bleek al snel dat tennisclub Rhijnauwen in de knel komt vanwege de aanleg van de A27. Toen hebben we besloten om dit samen op te gaan pakken, maar wel via een aparte stichting.”

VERSNIPPERING De hockeyclub, die sinds 6 jaar bestaat en 543 leden kent die in 38 teams spelen, had een goede reden voor deze uitbreiding: ,,Op het kunstgras kunnen we van november tot februari niet terecht. Zeker het waterveld kan dan niet worden gebruikt, vanwege kans op bevriezing. Op het zandveld kunnen we wel trainen. Om dit gat te vullen spelen wij in de wintermaanden zaalhockey. We willen alle teams de hele winter kunnen laten hockeyen. De afgelopen twee jaar doen we dit heel intensief. Omdat er in deze regio weinig zaalruimte is, spelen onze teams her en der in verschillende zalen en dat heeft een enorme versnippering. Als bestuur missen wij de clubbinding in de wintermaanden. Ook moest er door ouders veel worden gereden. Met deze blaashal kunnen onze teams vanaf één locatie thuis spelen en kunnen we naar elkaars wedstrijden kijken. En ook belangrijk: kinderen kunnen weer zelfstandig op de fiets naar de hockey.”

SKATEN EN PARKEREN Stichting SportDome bouwt de hal en regelt de financiering en de verdere exploitatie. De stichting zorgt voor de verhuur - de hal is door alle verenigingen en ook particulieren te huur. Ook de hockey gaat huur betalen aan deze Stichting.

In de zomer, als de hal er af is, zou op het asfalt bijvoorbeeld kunnen worden geskated. Ook is het een goede plek voor een beachvolleybal toernooi. En bij grote evenementen in het dorp kan het dienst doen als parkeerterrein.

BANKGARANTIE Omdat het hier slechts een garantstelling betreft, en geen subsidieaanvraag, kon het college hier zelfstandig over beslissen. Wel is de gemeenteraad schriftelijk gevraagd of het wensen en bedenkingen heeft. De stichting maakt gratis gebruik van de gemeentegrond. De bouwvergunning was al voor de zomervakantie rond.