• Artist impression van de woningen

    www.lekstedewonen.nl

Voorrang jongeren Bunnik bij verhuur Stationsweg

BUNNIK De verhuur van de tien jongerenappartementen aan de Stationsweg in Bunnik start op 21 januari. Op verzoek van de gemeente Bunnik geeft Lekstedewonen bij toewijzing voorrang aan jongeren tot en met 29 jaar uit de gemeente Bunnik. De appartementen met huurprijzen vanaf € 619 per maand worden voor de zomer van 2020 opgeleverd. Lekstedewonen houdt dinsdag 21 januari van 17.00 tot 19.30 uur een infoavond op het gemeentehuis Bunnik. Deze avond is alle verhuurinformatie beschikbaar (brochure, plattegronden en toewijzingsvoorwaarden) en medewerkers van Lekstedewonen beantwoorden vragen en geven een toelichting op de voorrangsregeling.

Afgelopen jaren is er te weinig gebouwd in de gemeente Bunnik, terwijl de vraag naar betaalbare woningen lokaal en regionaal hard stijgt. In de 'Visie op Wonen (2017-2022)' heeft de gemeente een flink aantal ambities geformuleerd. Er is vooral behoefte aan kleinere woningen of appartementen, in het bijzonder voor één- en tweepersoonshuishoudens. In de gemeente Bunnik staan ruim 3.000 woningzoekenden ingeschreven bij WoningNet, waaronder bijna 1.000 jongeren; de starters op de woningmarkt. Met de nieuwbouw aan de Stationsweg (en op andere locaties) geeft Lekstedewonen invulling aan het grote tekort aan sociale huurwoningen.

VOORSPOEDIGE BOUW Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): ,,De bouw verloopt voorspoedig en na het hoogste punt is de start verhuur de volgende mijlpaal richting oplevering. Wij verwachten dat er veel woningzoekenden reageren, want het is het eerste nieuwbouwproject dat in de verhuur gaat en er zijn zoveel jongeren op zoek naar woonruimte. Wij willen lokaal woningzoekenden kunnen helpen en bij de Stationsweg specifiek de doelgroep jongeren. Graag vullen wij de vraag van de gemeente Bunnik in om alle appartementen met voorrang toe te wijzen aan 'lokaal woningzoekenden'. Jongeren tot en met 29 jaar uit Bunnik, Odijk en Werkhoven krijgen dus voorrang op de overig woningzoekenden."

WONEN AAN DE STATIONSWEG De nieuwbouw aan de Stationsweg 51 - 55 bestaat uit 10 twee- en driekamerappartementen. De woonoppervlakten variëren van 50 tot 75 m2 en de appartementen hebben een balkon of terras en een privéparkeerplaats. Elk appartement heeft een unieke indeling, zowel in entree, woonkamer, slaapkamer(s), badkamer en berging. Er valt dus wat te kiezen. De appartementen zijn duurzaam en zeer energiezuinig en het dak van het appartementengebouw is voorzien van zonnepanelen.
De appartementen zijn bestemd voor 1 tot en met 3 personen en de huurprijzen zijn vanaf € 619,- per maand (exclusief servicekosten). GBS architecten heeft het appartementengebouw ontworpen en sinds september 2019 wordt er gebouwd door Bouwbedrijf vd Tol uit Bunnik. De oplevering is voor de zomer van 2020.

START VERHUUR EN INFOAVOND Dinsdag 21 januari van 17.00 tot 19.30 uur houdt Lekstedewonen een infoavond op het gemeentehuis Bunnik (Singelpark 1 in Odijk). Dan is alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals de plattegronden, huurprijzen en toewijzingsvoorwaarden en medewerkers beantwoorden vragen en geven een toelichting op de voorrangsregeling.
De verhuur van de appartementen start op dinsdag 21 januari. Belangstellenden kunnen tot en met woensdag 29 januari 08.00 uur reageren via www.woningnetregioutrecht.nl.
Meer informatie is te vinden op www.lekstedewonen.nl.