• Hier de locatie bezien vanaf de Kosterijland met links de kringloopwinkel

    Kuun Jenniskens

Nieuw bouwplan centrum Bunnik

BUNNIK Eigenaar van de percelen Schoudermantel 6 en 6A heeft plannen om 41 woningen te bouwen. Daarvoor moeten villa Burbank, waar nu kantoren in zijn gevestigd, en de kringloopwinkel daarnaast, worden gesloopt. Woensdag 13 juni is er van 19 tot 20:30 uur een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis.

 

Kuun Jenniskens

‘t Groentje heeft het plan van ZEEP architects and urban designers mogen inzien. Het is een plan met voornamelijk appartementen (37 stuks) en 3 grondgebonden woningen aan de Schoudermantel.

Aan de Kosterijland is een appartementengebouw ingetekend van twee bouwlagen met daaronder half verdiept parkeren. Aan de Vrumonaweg wordt het gebouw iets hoger, daar komt een appartementengebouw van 3 woonlagen met daaronder half verdiept parkeren - de hoogte is hier 11 meter. Elke appartement heeft een balkon dat aan de gevel hangt. In de parkeerkelders is ruimte voor 48 auto’s en voor fietsen. De hoofdontsluiting voor het verkeer zal via de Kosterijland plaatsvinden.

De initiatiefnemer wil bij voorkeur huurappartementen maken in de goedkope en middeldure sector, en 30 procent zal sociale huur worden.

In het plan zal de monumentale boom zeker blijven staan, en bij voorkeur ook de bomen aan de Schoudermantel.

Het plan kent ook duurzaamheidsambities; de woningen worden gasloos, nul-op-de-meter want er is op daken voldoende ruimte voor zonnepanelen.

Het idee is dat inwoners woensdagavond tijdens de informatiebijeenkomst kunnen bijdragen aan de kaders die de gemeente voor deze bouwlocatie gaat opstellen.