Neem een kijkje bij Humanitas

Op woensdag 18 maart is het open huis bij de Wegedoorn, van 13.00 tot 16.00 uur. De Wilhelmus Peekhof opent de deuren op zaterdag 21 maart, van 11.00 tot 15.00 uur. Op de Wegedoorn wonen 14 (jong) volwassenen van 18 tot ongeveer 40 jaar met een licht verstandelijke beperking en soms een psychiatrische aandoening. De Wegedoorn is een appartementencomplex met 14 woningen, waarvan een is ingericht als algemene ruimte. Daar is een kantoor en er is driemaal daags een inloopmoment, waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten. In de ruimte worden vaak spelletjes of creatieve activiteiten gedaan of wordt er gekookt.

De Wilhelmus Peekhof bestaat uit 20 appartementen over twee verdiepingen. Ook deze locatie heeft een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte waar verschillende activiteiten plaatsvinden. De Wilhelmus Peekhof is voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er zijn cliënten met een lichte verstandelijke beperking en ouder wordende cliënten.

Contacten

Sommige cliënten vinden het vaak lastig om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Toch hebben zij hier wel behoefte aan. Met deze open dagen hoopt Humanitas dat de cliënten contacten opdoen en er misschien wel iets aan over kunnen houden. Vrijwilligers zijn hard nodig. Daarbij vindt Humanitas het fijn om goede contacten met de buurt te hebben. Een kijkje binnen de muren kan daaraan bijdragen.

Aanmelden voor de open dagen is niet nodig. Meer informatie over Humanitas vindt u op www.humanitas-dmh.nl