• Doe mee met de Natuurwerkdag in Bunnik.

    Allard Willemse

Natuurwerkdag: doe ook mee in Bunnik

BUNNIK Samen buiten aan de slag: dat kan 3 november op de Natuurwerkdag. In 2018 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht op 50 locaties waar mensen mee kunnen doen. Ook in de gemeente Bunnik is een locatie waar meegewerkt kan worden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

In een oude pruimenboomgaard in Odijk is sinds 2006 een tuin vol bloemen, (vergeten) groente, kruiden en fruit: de BijenAkker. Het is een natuurrijke plek, waar het goed toeven is voor vogels, vlinders, bodemdiertjes en tal van insecten. Bijen verzamelen op de tuin en in de directe omgeving nectar en stuifmeel. Met boompalen en daartussen wilgentakken help je op 3 november bij het maken van een mooie, natuurlijke afscheiding die schuilgelegenheid biedt aan allerlei insecten en andere dieren. Ook kun je meehelpen bij het maken van een shelter van wilgentakken. Hieronder worden later picknicktafels geplaatst, zodat bezoekers kunnen genieten van deze mooie plek. Laat je verrassen! Vanaf 9.30 uur staan de koffie en thee klaar. Om 10.00 uur beginnen de werkzaamheden.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag, levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.