• Janet Feenstra en Arjan Veldsink verzorgen de distributie van duurzame kerstbomen. Jelmer vindt het een goed initiatief.

    Richard Thoolen

Actie duurzame kerstbomen

ODIJK Kinderboerderij Dier en Wij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Een recente uiting betreft het aansluiten bij het initiatief van www.duurzame-kerstbomen.nl om kerstbomen na de feestdagen weer terug te plaatsen in de natuur.

Woordvoerster Janet Feenstra ligt het initiatief toe: ,,Kinderboerderij Dier en Wij levert dit jaar voor het eerst kerstbomen op bestelling. Mensen bestellen bij ons van tevoren een kerstboom en deze wordt na verkoop uitgestoken. Er wordt een forse kluit om de wortels gelaten, zodat de boom kan blijven leven. Nadat zij enkele weken voor een kerstsfeer in de huizen hebben gezorgd, worden de bomen weer teruggeplaatst in de natuur, in bossen of op landgoederen."

Dit duurzame idee vond bijval bij veel mensen in Bunnik en Odijk. Zaterdag kwamen 25 deelnemers hun boom ophalen, waaronder Agnes Corbeij en Marga Schrieks: ,,Ik vind het een heel goed initiatief. Je betaalt iets meer dan voor de traditionele kerstboom, maar naast dat de boom behouden blijft, steun ik ook de kinderboerderij."

Janet Feenstra: ,,Men koopt in feite geen boom, maar krijgt deze in bruikleen. Andere bomen willen nog wel eens hun naalden verliezen, maar deze blijven mooi tot het nieuwe jaar. Per boom gaat er 5 euro naar de kinderboerderij, die wij heel goed kunnen gebruiken. De kinderboerderij draait op de inzet van veel vrijwilligers, maar heeft ook kosten. Daarom zijn we altijd op zoek naar donateurs en mensen die ons een helpende hand willen bieden."