• la la land

Muzikale filmhits: 'De zevende hemel' en 'La la land'

HOUTEN Donderdag 9 en vrijdag 10 februari draait in Film Aan de Slinger de Nederlandse musicalfilm 'De zevende hemel', een muzikale ode aan liefde en familie, waarin een echtpaar het jubileum viert van hun Italiaanse restaurant en alle kinderen wil samenbrengen. "De film werkt op alle fronten. De gekozen liedjes van bijvoorbeeld Doe Maar, Boudewijn de Groot en Nick & Simon versterken de gevoelens van de personages." (4* AD) Met een grote sterrencast: Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Henriëtte Tol en Huub Stapel. Donderdag 16, vrijdag 17 en dinsdag 21 februari draait 'La la land', een komisch musicaldrama van de maker van Whiplash, waarin een prille romance tussen Emma Stone en Ryan Gosling dreigt te ontsporen. Het is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. De film was een groot winnaar bij de Golden Globes. "Een goede musical tilt je op. La La Land slaagt daar glorieus in. "(4* de Volkskrant). Aanvang films 20.00 uur, zie www.filmaandeslinger.nl.

Verder bij Film Aan de Slinger

Daarnaast ziet men bij Film Aan de Slinger op zaterdag 11 en zondag 12 februari de mooiste en meest inspirerende documentaires tijdens 'IDFA on Tour'. Dinsdag 14 februari draait 'The Salesman', een bekroond Iraans drama, waarin Emad probeert te achterhalen wat er met zijn vrouw is gebeurd. De film won in Cannes de prijs voor het beste scenario en de beste acteur. "Pakkende, buitengewoon intelligente manier waarop Farhadi zijn verhaal construeert." (4* Trouw). Zie www.filmaandeslinger.nl.

Theater Aan de Slinger

De Nederlandse band Gare du Nord viert donderdag 9 februari het vijftienjarig bestaan met het 'Stronger than ever!' concert. Met songs van het nieuwe album en heel veel bekende hits waarmee ze goud en platina behaalden. Zondagmiddag 12 februari wekt Wijnand Stomp in 'Jip en Janneke' (3-7 jaar) vol ondeugende humor de verhalen van Annie M.G. Schmidt tot leven. Op vrijdag 17 februari komt een nieuwe Mulischroman in het theater: 'Twee Vrouwen' (try-out). Met op het podium een absolute topcast: Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel. Conny Janssen Danst en Yentl en De Boer zijn uitverkocht, laatste kaarten voor Cabarestafette. Zie www.theateraandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling '​Twee vrouwen' (try-out)​ met Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel ​op vrijdag 17 februari ​om 20.15 uur in Theater Aan de Slinger

Wilt u graag naar deze film, mail dan voor maandag 13 februari 11 uur onder vermelding van 'twee vrouwen' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.