Geluidtest in MFA Het Kwartier.
Geluidtest in MFA Het Kwartier. Constantia

Constantia pakt zaalakoestiek grondig aan tijdens voorjaarsconcert

22 maart 2024 om 14:45 Muziek

WERKHOVEN Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven presenteert zaterdag 23 maart haar voorjaarconcert ‘Teamwork in concert’. Het concert staat dit keer in het teken van (wed)strijden en teamwork. MFA Het Kwartier in Werkhoven is wederom het strijdtoneel.

Het fanfareorkest van Constantia gaat in november van dit jaar na lange tijd (door corona) op concours. Zo’n wedstrijd vraagt om teamwork en discipline, van iedere muzikant afzonderlijk en van het orkest als geheel. Zijn ze fit genoeg? De eerste test vindt plaats tijdens dit voorjaarsconcert.

Omdat het orkest al diep in training is brengen ze een muzikale ode aan andere winnaars en aan teamspirit van helden in het algemeen. Een veelzijdig programma, samengesteld door het fanfareorkest en de percussiegroep, met wedstrijden en teamwork ter land, ter zee en in de lucht.

DOORN IN HET OOG

De enige permanente lokale accommodatie waar de muziekvereniging dit soort concert met de te verwachten publieksaantallen kan organiseren is de sportzaal van MFA Het Kwartier in Werkhoven. De akoestiek van deze zaal is echter de muziekvereniging al jaren een doorn in het oog: ,,Het interieur van deze zaal is uiteraard ingericht op basis van het primaire doel: sporten! Het afgelopen jaar is de technische commissie daarom in overleg gegaan met specialisten op het gebied van akoestiek en geluid om tot verbetering van de in de zaal heersende akoestiek te komen. Na testen ter plaatsen en op kleine schaal in een speciale studio kwam naar voren dat speciale geluid reflecterende doeken een oplossing kunnen zijn.”

Muziekvereniging Constantia nodigt iedereen uit om naar het resultaat te komen beluisteren in MFA Het Kwartier, De Curtis 7a in Werkhoven. Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Evert Snel Piano’s & Vleugels, Nieuwendaal 66, Werkhoven (op werkdagen tussen 9-12 uur en 14-16 uur en Voetakkerhoeve 2, Werkhoven (dagelijks tussen 16.00-21.00 uur).

Geluidreflectie aan het plafond.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie