• Jay Z65
  • Jay Z65
  • Jay Z65

Muziek in de klas

WERKHOVEN Afgelopen woensdag 7 september hadden de kinderen van de Delteykschool in Werkhoven (de) Muziek in de klas. Onder leiding van Constantia's muziekdocenten Jack van Zijl, Paul Langerman en Patrick Streng maakten de kinderen kennis met muziek maken en de fanfare. Er werd geklapt, gedanst en gesprongen, maar ook serieus muziek gemaakt.

Constantia had een grote verscheidenheid aan blaas- en slaginstrumenten meegebracht die de kinderen van dichtbij mochten bekijken. De muziekdocenten lieten horen hoe de instrumenten klonken. En als klap op de vuurpijl mochten de kinderen vervolgens zelf proberen op diverse instrumenten te spelen. Tot slot werd gezamenlijk muziek gemaakt om te laten horen dat deze woensdag niet alleen heel leuk en gezellig was maar ook heel leerzaam.

Deze morgen op school was slechts een korte kennismaking en wellicht is de nieuwsgierigheid van de kinderen dusdanig aangewakkerd dat zij meer willen. Dat kan! Tot aan de herfstvakantie (15 oktober) kunnen kinderen gratis en vrijblijvend kennismaken met muziek. Natuurlijk is deze kennismaking niet alleen voor de kinderen van de Delteykschool in Werkhoven. Ook kinderen uit Odijk en Bunnik kunnen van deze unieke mogelijkheid gebruik maken.

Muziekvereniging Constantia geeft les in de volgende onderdelen: Algemene Muzikale Vorming (AMV), woensdagmiddag basisschool groep 2 tot en met 4; AMV/Blokfluit combinatie, woensdagmiddag basisschool vanaf groep 3; blokfluit, woensdagmiddagbasisschool groep 4 tot en met 8; slagwerk/percussie vanaf 8 jaar; overige blaasinstrumenten, dinsdagmiddag vanaf 9 jaar (bijvoorbeeld bugel-trompet-hoorn). Aanmelden voor een kennismakingsles kan via Sandra de Klein, telefoonnummer (0343) 551607 of e-mail info@constantiawerkhoven.nl.