• Op woensdag 2 november werd bij de H. Nicolaaskerk een herdenkingsmonument onthuld ter nagedachtenis aan pastor Gerard Claassens

    Agnes Corbeij

Monument voor pastor Gerard

ODIJK Precies op zijn geboortedag en op de dag van Allerzielen werd afgelopen woensdag 2 november bij de H. Nicolaaskerk een herdenkingsmonument onthuld ter nagedachtenis aan pastor Gerard Claassens. Het was een prachtig moment, waarop met een lach en een traan, een buitje regen en een zonnestraal, de aandacht uit ging naar deze bijzondere persoon.

Agnes Corbeij

Pastor Gerard Claassens overleed op 30 augustus. Hij was 23 jaar pastor in Odijk en zette zich buitengewoon in voor de kerkgemeenschap en andere dorpsgenoten. Peter Miltenburg sprak tijdens de herdenking: "Pastor Gerard ging ons voor in de samenleving, hij was onze herder, ook buiten de katholieke gemeenschap."

Miltenburg memoreerde het motto van pastor Gerard: "Hij zei vaak, in verschillende bewoordingen: 'Hou elkander vast, verlies elkaar niet uit het oog'. Dat is precies wat we doen met dit monument. We vergeten hem niet. Het monument is expres voor iedereen bereikbaar, niet alleen voor de kerkbezoekers. Want hij was er ook voor iedereen."

Het monument werd onthuld door Ine Sturkenboom namens de H. Nicolaaskerk, dominee Kees Visser namens het Witte Kerkje en Hans Martijn Ostendorp namens de gemeente Bunnik.