• Richard Thoolen

Molen verandert in IJsbeer

BUNNIK Dierenspeciaalzaak De Molen aan de Molenweg te Bunnik wordt binnenkort opgeheven. Onder een nieuwe eigenaar en op een andere locatie wordt een doorstart gemaakt onder een nieuwe naam: dierenspeciaalzaak De IJsbeer.

Richard Thoolen

Huidig eigenaar van de dierenspeciaalzaak is Marcel Nagel. ,,Ik heb de winkel 12 jaar geleden overgenomen van Van Zijl. Ik heb er altijd met veel plezier in gewerkt, maar voor mij is nu de tijd gekomen om te stoppen. Daar zijn diverse redenen voor. Ik ben ook eigenaar van Schoonmaakservice Nagel. Dat is de laatste jaren zo gegroeid, dat ik daar me daar meer op wil focussen en me wil specialiseren. Ten tweede gaat de huidige locatie, inclusief de benzinepompen, tegen de grond en zou ik sowieso op zoek moeten naar een andere locatie. Ook wil ik meer tijd met mijn kinderen Mats en Luuk kunnen doorbrengen."

KOPER Nieuwe eigenaresse wordt Marieke van Beers, woonachtig in Werkhoven. Marieke: ,,Ik wilde altijd al iets met dieren doen. Ik heb de opleiding paraveterinair dieren assistent gevolgd. Anderhalf jaar geleden kon ik bij Marcel in zijn winkel komen werken, wat ik ontzettend leuk vind. Toen Marcel liet weten dat hij de winkel weg wilde doen, ben ik gaan nadenken of dat misschien iets voor mij zou zijn. Ik ben pas 22 en had zo mijn twijfels. Maar mijn moeder zei dat als ik het zo leuk vond, ik het gewoon moest gaan doen en ook mijn vader reageerde heel enthousiast. Ik besloot om het te doen en ben op zoek gegaan naar een nieuwe locatie."

NIEUWE LOCATIE Het nieuwe pand, dat aan alle eisen voldoet, werd gevonden aan Het Slot 2 te Bunnik, direct naast de Hema. Vanaf 15 oktober wordt het pand verbouwd, geschilderd en opnieuw ingericht. Marieke: ,,Ik wil een natuurlijke, duurzame uitstraling. Ik vind persoonlijk contact met mijn klanten belangrijk en wil een gezellige uitnodigende winkel, met een zitje waar men iets kan drinken. Over een nieuwe naam hoefde ik niet lang na te denken: mijn overgrootvader had een winkel die De IJsbeer heette en mijn opa had een ijskar met dezelfde naam. Momenteel laat ik een nieuw logo ontwerpen en wordt er een mooie informatieve website ontwikkeld."

BONT GEZELSCHAP Marieke is een echte dierenliefhebber en heeft zelf zes huisdieren: katten Mickey en Gidget, konijnen Bones en Truffel, hamster Harry en hond Roxy: een chihuahua. Marieke: ,,In de winkel zal ik voorlopig geen levende have verkopen, misschien alleen wat vissoorten. Met overvolle asielen vind ik dat niet zo goed passen. Bovendien moet je voor veel dieren ook uitgebreid stage lopen, wat praktisch gezien niet te doen is."

UITDAGINGEN Dierenspeciaalzaak De Molen sluit haar deuren op donderdag 13 december om 18.00 uur. Dierenspeciaalzaak De IJsbeer zal feestelijk geopend worden op zaterdagmorgen 15 december. In de verhuizing ligt een ambitieuze logistieke uitdaging, maar zowel Marcel als Marieke hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Marcel: ,,Onder druk presteer je het beste!" Het feit dat Marieke een dezer dagen gaat bevallen van dochter Mila, is alleen maar leuk. Marieke: ,,We gaan ervoor. Met een goede achterban krijgen we alles voor elkaar!"