• Na zeven jaar neemt directeur Hanneke Dekker afscheid van de Barbaraschool in Bunnik.

    Agnes Corbeij

'Missie geslaagd'

Na zeven jaar neemt directeur Hanneke Dekker afscheid van de Barbaraschool in Bunnik. Onder haar leiding transformeerde de school van een zorgenkindje naar een bruisende school met wachtlijst.

Agnes Corbeij

Toen Hanneke op de Barbaraschool arriveerde eind 2009, stond de school er niet zo goed voor. De school had toen 70 leerlingen en het imago was niet goed. Als er niks zou veranderen, lag sluiting op de loer. Hanneke had een duidelijk doel voor ogen. "Ik wilde, samen met het team en de ouders, de school weer op de kaart zetten."

Dat doel is meer dan bereikt. Inmiddels zitten 115 leerlingen op de Barbaraschool, is de uitstraling flink verbeterd en zette de school ook onderwijskundig  een stap vooruit. Hanneke: "Voor je zit een tevreden directeur." Zowel op onderwijskundig vlak, als in de uitstraling van de school, werden grote stappen gezet. Ook werd e verbinding met het dorp gezet.

Feitelijk is de stijgende lijn heel duidelijk. In het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek steeg de gemiddelde waardering in drie stappen van een 7,3 naar een 8,3. Daarmee is het doel van Hanneke, de school weer op de kaart zetten, ruim behaald. "In een gesprek met het stichtingsbestuur zeven jaar geleden spraken we af ernaar te streven om binnen vijf jaar wachtlijsten te hebben voor deze school. Daar werd toen nog een beetje om gelachen. Maar die wachtlijst was er twee jaar later al."

Het pedagogisch klimaat kreeg meer handen en voeten met het Leader in Me traject. "De inhoud van dit traject raakte me zeer. Het gaat uit van eigen leiderschap van de kinderen. Je hebt altijd een keuze. Het is een manier van denken die niet alleen op school van toepassing is, ook thuis." In haar volgende baan gaat Hanneke verder met dit traject.

VERDER Want Hanneke wil verder. "Ik ben tevreden over wat hier nu staat. Ik heb ambitie en wil nu iets nieuws oppakken." Hanneke gaat per 1 maart aan de slag als onderwijsadviseur bij een organisatie in Amersfoort, gespecialiseerd in het concept Leader in Me. Hanneke neemt vrijdag 17 februari tussen 16.00 en 18.00 officieel afscheid tijdens een receptie op school.

Deze week staat een groot interview met Hanneke in de papieren versie van deze krant.