• Het diamanten paar Van Logtestijn-van den Heuvel poseert tezamen met burgemeester van Bennekom voor de schilderijen van de kinderen.

    Richard Thoolen
  • Een schilderij met een bijzonder verhaal siert de huiskamer.

    Richard Thoolen

Diamanten bruidspaar

BUNNIK Het echtpaar Van Logtestijn-van den Heuvel uit Bunnik heeft haar 60-jarige bruiloft op grootse wijze gevierd. Tezamen met hun 4 kinderen met partner en 10 kleinkinderen was het diamanten paar afgereisd naar Marokko om het daar gezamenlijk in een mooie omgeving te vieren.

Richard Thoolen

Mevrouw Van Logtestijn-van den Heuvel: ,,Eigenlijk is het verworden tot een traditie en vieren we alle lustra op grootse wijze. 5 jaar geleden zijn we met zijn allen naar Kaap Verdi geweest. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld Kos, Tunesië en Portugal aangedaan. We zoeken naar mooie plekken waar we nog niet eerder geweest zijn, waar het lekker weer is en die niet te ver vliegen zijn. We vinden het heel leuk om zo de gehele familie bij elkaar te hebben."

Het paar werd bezocht door burgemeester Ruud van Bennekom die hen persoonlijk wilde feliciteren. Naast een grote bos bloemen had van Bennekom ook een kopie van de originele trouwakte van het paar meegenomen.Echtpaar Van Logtestijn-van den Heuvel was bijzonder verheugd over de komst van burgemeester van Bennekom naar hun huis. Meneer Van Logtestijn: ,,Toen het ons aangeboden werd hebben we er wel even over na moeten denken. Niet dat wij het niet leuk zouden vinden, maar we dachten meer aan de burgemeester. Misschien vindt hij het helemaal niet leuk om bij twee van die oudjes te komen zitten en kan hij zijn tijd wel beter gebruiken." Van Bennekom gaf daarop te kennen het (bijna) altijd leuk te vinden om jubilarissen te bezoeken en alle bijzondere verhalen over hun leven te horen. Echtpaar Van Logtestijn-van den Heuvel vatte dit op als een uitnodiging en stak van wal.

De heer Van Logtestijn komt uit een boerengezin met 10 kinderen, 6 jongens en 4 meisjes. ,,Tja, die konden natuurlijk niet allemaal in de voetsporen van onze pa treden. Ik kon dus beter maar iets anders gaan doen. Het ambt van priester werd me ter overweging gegeven, maar ik miste de roeping. Toen had ik het geluk te kunnen gaan studeren. En diergeneeskunde had wel raakvlakken met mijn leven op de boerderij. Ik wilde me gaan inzetten voor het welzijn van dieren. Daar hoorde ook minder vlees eten bij. Een professor vertelde me toen dat er nog nooit iemand dood gegaan was door het eten van vlees." Van Bennekom: ,,En mocht dat wel het geval zijn, dan kan hij het in ieder geval  niet navertellen."

De heer Van Logtestijn is hoogleraar diergeneeskunde. Tijdens zijn studie had hij een symposium en daar werd van hem verwacht dat hij de dans zou openen. De zaal zat vol met mooie vrouwen en hij vond het dan ook moeilijk om te kiezen. Toen zag hij zijn aanstaande vrouw zitten, en naar eigen zeggen voelde hij dat zij het moest gaan worden. Mevrouw Van Logtestijn-van den Heuvel heeft een iets andere versie: ,,Ja, je moest een vrouw kiezen en ik zat toevallig voor aan. Dat was lekker gemakkelijk." Het echtpaar kan er gezamenlijk om lachen.

Echtpaar Van Logtestijn-van den Heuvel is eerst woonachtig geweest in Bunnik, toen verhuist naar Driebergen maar enkele jaren geleden weer terug gekeerd. Mevrouw Van Logtestijn-van den Heuvel: ,,We zijn gelukkig en redelijk gezond. We zijn begonnen in Bunnik en we beseffen dat we ook zullen eindigen in Bunnik. Het is weleens moeilijk om te zien dat er steeds meer mensen om ons heen wegvallen. Dan kan eenzaamheid op de loer liggen. Wij zijn ons dat echter bewust en blijven actief en in beweging. Zo ben ik onlangs gaan bridgen bij Stichting Seniorenactiviteiten (SAB). Heel leuk om ook weer nieuwe contacten op te doen." De heer Van Logtestijn: ,,Ik houd van tuinieren en ben actief Lions-lid. Ik volg het wereldgebeuren via de krant en wil me weleens wat zorgen maken. Ik heb de tweede wereldoorlog meegemaakt en zie soortgelijke ontwikkelingen. Het lijkt wel of de mens er niet echt van heeft geleerd. Enfin, het zal onze tijd nog wel duren." 

Een grote bron van vreugde voor het echtpaar vormen hun vier kinderen: Geert-Jan, Marielle, Anton Pieter en Bart Boudewijn. Een bekende en bevriend schilder heeft in het verleden hun portretten op doek vastgelegd. Mevrouw Van Logtestijn-van den Heuvel:,,Ons huis hangt vol met schilderijen van Hugo Brouwer. Ik vind de portretten die hij van onze kinderen heeft gemaakt erg mooi. Bijzonderheid is dat ze niet nageschilderd zijn van een foto, maar dat de kinderen daar meerdere keren uren voor hebben moeten poseren."

De heer Van Logtestijn: ,,Ook heeft hij het schilderij gemaakt dat onze huiskamer siert. Sommige mensen vinden het afschuwelijk, maar als je het verhaal er achter kent weet men het meer te waarderen. Op het schilderij zie je een jongen en een meisje die hondjes aan het uitlaten zijn. Dit betreft twee geadopteerde kinderen die er met weer en geen weer op uit werden gestuurd. Hugo zag ze vaak lopen en had met ze te doen. Je ziet ze daar door het bos lopen met hun honden en moeten ook nog eens oppassen voor een valse pony."

Ook verheugd is het echtpaar met de schriftelijke felicitaties die zij mocht ontvangen van het koninklijk huis en de commissaris van de koning. Mevrouw Van Logtestijn-van den Heuvel: ,,Het is minder persoonlijk dan het bezoek van onze burgemeester, maar we voelen ons wel heel vereerd."