Bunniks Ride voor Prinses Maxima Centrum

BUNNIK Bunniks Ride wordt aanstaande zondag 15 september voor het derde jaar georganiseerd voor zowel wielrenners als toerfietsers.

Inmiddels hebben zich al meer dan 250 wielrenners ingeschreven. Zij fietsen in teams van 16 renners 75, 100 of zelfs 150 km onder leiding van een wegkapitein van Bunniks Ride. Ook hebben zich al meer dan 100 toerfietsers aangemeld die op eigen gelegenheid 25 of 50 km fietsen aan de hand van een routebeschrijving of met fietsnavigatie.

Voor de allerkleinsten wordt een 'dikke banden race' georganiseerd, een race met loopfietsjes en driewielers. Na afloop wordt er gezellig nagepraat op het finishplein. Alle deelnemers worden getrakteerd op vers gebakken kibbeling en een drankje. Een DJ is aanwezig voor de muzikale omlijsting. Bunniks Ride wordt georganiseerd door drie lokale ondernemers. De kosten voor de organisatie van het evenement wordt eveneens door ondernemers uit Bunnik bekostigd. Iedere euro van de deelnemers gaat voor 100% naar het Prinses Maxima Centrum. In 2017 was dat 12.000 euro, in 2018 ruim 14.000 euro.

WAAROM BUNNIKS RIDE? Ieder jaar overlijdt er iedere twee dagen een kind aan de gevolgen van kanker. Het Prinses Maxima Centrum kan en wil dit aantal fors verlagen. Daarvoor is echter onderzoek nodig en dus geld, veel geld. Meer informatie en inschrijven via www.bunniksride.nl.