• Koen Laureij

Mensen willen geld doneeractie boer Gert terug

WERKHOVEN Nu boer Gert zelf als verdachte is opgepakt voor de vijf branden bij zijn boerderij en woning komt de inzamelingsactie die familie voor de boer heeft opgestart ineens in een heel ander daglicht te staan. ,,Mensen voelen zich opgelicht en willen hun geld terug, laat de familie van boer Gert weten.  

De familie van de boer wil echter niet op de zaken vooruit lopen. ,,Dat Gert is opgepakt en als verdachte wordt gezien, zegt niet veel, laat de familie weten. ,,wij weten dat hij ontzettend veel van zijn dieren houdt. Hij zou ze nooit dood maken. Bij een van de branden kwamen vijftig koeien en een waakhond om het leven.  

De familie laat weten dat al het gedoneerde geld in goede handen is ,,Ik heb al het geld zelf nog, aldus het 16-jarige nichtje Corlinde die het initiatief nam voor de doneeractie. De familie wacht het onderzoek af voordat ze het geld aan de familie gaan geven. ,,Als Gert er niks mee te maken heeft gaat het geld naar hem en zijn kinderen. Heeft hij er wel mee te maken, wat we natuurlijk niet hopen, gaat het geld alleen naar zijn kinderen. We wachten in spanning af en hopen op goed nieuws."