• Marc meets Anton Goudsmit, Robin Nolan

    Theater Aan de Slinger

Marc Meets Anton & Robin

HOUTEN Zaterdag 6 oktober vanaf 20.30 uur staat de Kleine Zaal van Aan de Slinger in het teken van gitaren. De populairste gitarist van dit moment en Boy Edgar prijswinnaar Anton Goudsmit komt. Hij wordt vergezeld door de swingende Engelse gypsy gitarist Robin Nolan. Ze spelen samen met de Houtense gitarist, componist en Edison Award winnaar Marc van Vugt. Het is alweer het derde seizoen van Marc Meets, en dit drietal zal met verve de muzikale aftrap van deze serie verzorgen. Een serie waarin Van Vugt zijn muzikale vrienden aan het publiek voorstelt in zijn 'theater-huiskamer'. Virtuoze riffs en kletterende snaren. Een super gitaaravond, met vooraf de mogelijkheid in het theater een hapje te eten. Zie www.aandeslinger.nl voor meer info en tickets.

FILMPROGRAMMA Donderdag 27 en vrijdag 28 september draait 'The Bookshop', naar de gelijknamige roman van Penelope Fitzgerald. Weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Shutter Island) besluit haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Op 2 oktober draait de Nederlandse documentaire 'Escher: het oneindige zoeken'. Persoonlijke documenten zoals brieven en dagboeken geven een prachtig beeld van wie Escher was, wat hij dacht en waar hij naar op zoek was. Woensdag 3 oktober draait 'Fill the Void'. Het is de eerste film in de serie 'Zin in film', waarbij Aan de Slinger samen met de Protestantse Gemeente Houten vijf films programmeert waar zingeving centraal staat. Alle films worden ingeleid door predikant ds. Martin Snaterse. Op 4 en 5 oktober draait de ijzersterke Deense thriller 'Den skyldige' (de schuldige). Tickets en meer informatie www.aandeslinger.nl

VERDER Op zaterdag 29 september vanaf 20.30 uur kan er gedanst worden in de Theaterzaal. Te gast is Jared Grant met zijn swingende band. Een concertavond vol ritmische soul, funk en R&B. In het voorprogramma staat Chris Alain. De toneelbewerking van de literaire klassieker 'Van de koele meren des doods' (try-out) komt naar Houten op donderdag 4 oktober. Het is van de hand van regisseur Ger Thijs, die eerder 'Eline Vere' bewerkte. Met o.a. Hanne Arendzen, Vincent Croiset en Tijn Docter. Kaarten beschikbaar via www.aandeslinger.nl. De voorstellingen 'Judeska in de TBS-kliniek', 'Mercury Rising' en de voorstelling van Sara Kroos, Alex Ploeg en Peter Heerschop zijn uitverkocht.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor 'Marc Meets Anton Goudsmit & Robin Nolan' op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur, Kleine Zaal van Aan de Slinger. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor maandag 1 oktober 10 uur onder vermelding van ‘Marc’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.