• Zo'n 54 mantelzorgers en 40 maatjes en/of degene waarvoor gezorgd wordt, werden verwend.

    Femke Dotman

Mantelzorgers een dag zelf verwend

WERKHOVEN Voor de tweede keer organiseerden Femke Dotman en Monique van Wielink uit Bunnik de Dag van Mantelzorg voor de gemeente Bunnik. Ook dit jaar was het thema 'samen thuis, samen uit'. Zo'n 54 mantelzorgers en 40 maatjes en/of degene waarvoor gezorgd wordt, kwamen hiervoor naar Samaya in Werkhoven.

De middag werd geopend door wethouder Jorrit Eijbersen en het komische duo Buurvrouw & Buurvrouw. Daarna startte de verwen carrousel. De aanwezigen genoten van een persoonlijke behandeling van één van de aanwezige specialisten als fysio, stoelmassage, schoonheidsbehandelingen, reiki, healing of aandacht voor de ademhaling tijdens een yogameditatie les.

ONDERNEMERS Ook aan eten en drinken was gedacht. Al deze activiteiten en verwennerijen werden belangeloos aangeboden door Bunnikse ondernemers, en kleine zelfstandigen. Als toetje kwam een aantal leden van de Parels van de Krommerijn zingen. Uit volle borst werd er meegezongen, onder het genot van een heerlijk soepje van de kok van Samaya.

CENTRUM De middag werd afgesloten door Marijke van der Zouwen die iedereen weer even terugbracht naar het centrum van het lichaam en de bron van waaruit de aanwezige met liefde voor hun naasten zorgen. Maar deze middag werd er even voor hen gezorgd. Met als doel waardering te tonen.

EXTRAATJE Naast deze prachtige middag krijgen de mantelzorgers ook nog een geldelijke waardering van de gemeente. Een groot aantal ondernemers uit de gemeente Bunnik heeft hiervoor een speciaal aanbod klaarliggen zodat de mantelzorger bij deze ondernemingen een mooi cadeau extra krijgen voor hun waardering.

SPONSOREN Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Bunnik, Conferentiecentrum Samaya, Mitra, C-Vis, Slager Lotgering, plattenlandwinkel de Achterdijk, Schoonheidsinstituut Hollestelle, Schoonheidsspecialist Régine Heij, Fysio Bunnik, Josine Pennings van Reikipraktijki, Wieke Wiegersma van Yogaontmoeting, Stoelmasseur Karin Vermaak, Fysiotherapie en Ademhalingscentrum Werkhoven, Marije van der Zouwen healing en hartadvisuer, Edith van Veen van ZHIN, Sonja de Cocq van Fysiovrij.

En niet te vergeten, negen vrijwillige gastvrouwen die het de aanwezigen zoveel mogelijk naar de zin maakten.