IDEA Bibliotheek Bunnik.
IDEA Bibliotheek Bunnik. Hans Lebbe

KunstenHuis Idea breidt dienstverlening Bibliotheek uit

27 maart 2024 om 16:45 Maatschappelijk

BUNNIK In de gemeenten Bunnik, Soest en Zeist breidt KunstenHuis Idea de komende tijd de dienstverlening van de Bibliotheek uit op de vestigingen Bunnik en Soesterberg. Daarnaast opent de Bibliotheek rond de zomer een aantal Biebpunten in de wijken. 

Door het verruimen van de openingstijden en doordat de Bibliotheek zichtbaar is in de wijken wordt het makkelijker om de Bibliotheek te bereiken. Het wordt zo eenvoudiger om vragen te stellen, informatie te krijgen, activiteiten te bezoeken en boeken te lenen. Ook gaat de Bibliotheek meer activiteiten organiseren voor kinderen, jongeren en volwassenen. Dit zijn activiteiten om het lezen te stimuleren, schrijvers te ontmoeten, om naar verhalen te luisteren of zelf creatief met taal te zijn. 

HULP IS GRATIS

Bij het Biebpunt in de wijk opent ook een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kunnen mensen terecht met allerlei vragen. Tegenwoordig is het contact met de overheid steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid krijgen ze bijvoorbeeld hulp bij DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het vragen van huurtoeslag. Bij het Biebpunt worden bezoekers geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie. Iedereen is welkom. Ook iedereen die geen lid is van de Bibliotheek. De hulp is gratis. 

GOEDE SAMENWERKING

Deze Biebpunten zijn mogelijk gemaakt door goede samenwerking met organisaties in de wijken (zoals Bunnik Samen, kinderopvangorganisaties en scholen, Samen voor Soest en Meander Omnium). Zij zijn blij dat de Bibliotheek aansluit bij hun locatie. Op deze manier kunnen ze bezoekers die daar al komen nog meer mogelijkheden bieden. Een bezoeker komt bijvoorbeeld voor de koffieochtend in het buurtcentrum en kan nu gelijk bij het Informatiepunt Digitale Overheid langs én ook nog de gereserveerde boeken ophalen. De Bibliotheek gaat hard aan de slag met de partners in de wijken, de bewoners en de gemeenten deze kansen goed te benutten. 

Samen met de Gemeente Bunnik, Gemeente Soest en Gemeente Zeist diende KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid. Door deze SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) kan worden geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening. Met deze regeling bereidt KunstenHuis Idea zich voor op de wijzigingen in de Bibliotheekwet, die in 2026 gemeenten verplicht stelt om inwoners toegang te geven tot een volwaardige Bibliotheek binnen redelijke afstand. 

Meer informatie en openingstijden van de Bibliotheek zijn te vinden op: www.kunstenhuisidea.nl/bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie