• Luchtkastelenfestival 2016.

    Agnes Corbeij
  • Luchtkastelenfestival 2016.

    Luchtkastenfestijn
  • Het luchtkastelenfestival was vorig jaar voor veel aanwezigen te druk.

    Agnes Corbeij

Luchtkastelen op Vaderdag

ODIJK Het grootste Luchtkastelenfestival van Midden Nederland wordt gehouden op Vaderdag, 18 juni. Op het veld rond het gemeentehuis in Odijk worden tientallen springkussens neergezet door de Club van 13, waar kinderen tussen de 3 en 13 jaar zich naar hartelust op kunnen uitleven. Kaarten worden voor het eerst (bijna) alleen in de voorverkoop verkocht. En op = op. Het activeren van de sponsorkaartjes kan nog tot uiterlijk donderdag 15 juni.

Agnes Corbeij

Vorig jaar bleek het festival via Social Media zoveel gedeeld te zijn, dat de toestroom boven verwachting was, uit de wijde regio. Op die reden is nu besloten een maximaal aantal kaarten te verkopen. Als er nog kaarten niet verkocht zijn voor het luchtkastelenfestival dan kunnen er nog kaarten aan de deur verkocht worden. Let dan even op de website maar vol is vol!

Alleen kinderen in de leeftijd van 3 t/m 13 jaar hebben een kaartje nodig, te koop via www.festivalbunnik.nl. Ouders en familieleden hebben gratis toegang. Kinderen komen alleen maar binnen met een geldig ticket en onder begeleiding van minimaal een persoon van minimaal 18 jaar.

Het festival wordt georganiseerd door de Club van 13, een groep ondernemers uit de gemeente Bunnik, in samenwerking met Broekies Verhuur uit Bunnik. Dat doen zij voor de achtste keer dit jaar. De opbrengst gaat elk jaar naar een goed doel. Het afgelopen jaar werd een donatie gedaan aan de Oude Doprskerk in Bunnik voor het vernieuwen van de torenklok. En de Oranjebuurt kreeg een donatie voor een speeltoestel voor kinderen.

Er staan op het terrein ca. 25 luchtkussen en andere attributen opgesteld. Ook is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen op het terrein.

Het festival duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen wordt zoveel mogelijk verzocht op de fiets te komen, i.v.m. beperkte parkeerruimte. Wel kunnen auto's geparkeerd worden bij Studio A12, vlak aan de snelweg. Vanaf daar rijden bussen naar het Luchtkastelenfestival, heen en weer. Parkeren en de busrit zijn gratis.