• Kinderen gaan met hun lampion de straat op.

    John van Amerongen

Lopen met muziek

BUNNIK In verschillende wijken in Bunnik lopen kinderen komende zaterdag langs de deuren, vanwege Sint Maarten. In twee wijken wordt dit georganiseerd door de wijkvereniging, de Oranjebuurt en Binnen Bunnik.

Bij BinnenBunnik verzamelen kinderen om 18.00 uur op drie vertrekpunten, de hoek Langstraat - Eendrachtstraat, hoek Camminghalaan - Van Beesdelaan en het midden van de Van Beeck Calcoenlaan. Samen lopen zij langs de deuren en bellen aan waar een lichtje voor het raam staat.

Kinderen mogen behalve hun lampion, dit jaar ook hun muziekinstrument meenemen. Om 19.00 uur verzamelt iedereen bij De Grondslag, om daar samen muziek te maken.

Vanuit de Oranjebuurt begint de avond om 18.00 uur met een kinderviering in de Barbarakerk. Kinderen kunnen hun lampion vast meenemen. Piet Hein van der Ven, dirigent van het kinderkoor, komt een paar keer op school om met groep 3 / 4 Sint Maarten liedjes in te studeren.

Na de viering lopen de kinderen uit de Oranjebuurt in optocht naar het schoolplein van de Barbaraschool en om 18.45 uur zingen zij liedjes op een gezellig verlicht Barbaraplein.