Loods Rijnseweg gesloten wegens drugsvangst

ODIJK  Burgemeester Ostendorp heeft op woensdag 17 mei een loods aan de Rijnseweg in Odijk gesloten, waar twee maanden geleden een grote drugsvangst werd gedaan door de politie. Deze maatregel komt direct uit het Opiumbeleid van de gemeente, dat als doel heeft drugshandel en georganiseerde criminaliteit geen enkele ruimte te bieden.

Agnes Corbeij

Half maart werd de opslagruimte doorzocht door de politie. Binnen vond zij soft- en harddrugs: bijna 3400 kilo hasj en 4,8 kilo MDMA-pillen (onder andere XTC-pillen). Die zijn in beslag genomen. De politie trof verder ook een vuurwapen aan. Ook dat is in beslag genomen.

Nu het politieonderzoek is afgerond is de opslagruimte gesloten. "Ik heb op basis van het Opiumbeleid van de gemeente de bevoegdheid om een pand te sluiten wanneer daar drugs worden aangetroffen", licht burgemeester Ostendorp toe. De sluiting gaat per direct in en duurt zes maanden.

Met de sluiting wil de gemeente de opslagruimte uit het criminele circuit halen en daarmee een aanzuigende werking voorkomen. Ostendorp: "Ook voorkomen we zo dat omwonenden onnodige risico's lopen en herstellen we de rust in de omgeving."