• Overzicht op het nieuw te bouwen zorgappartementencomplex

  Annunziata Tanzarella
 • De schoolzandbak met daarachter de bouwhekken

  Annunziata Tanzarella
 • Rechts het nieuwe gebouw verbeeld, links de school met daarvoor de zandbak

  Ouders Groen Scholeneiland
 • De hekken zijn door LekstedeWonen geplaatst ter voorbereiding van de bouw

  Annunziata Tanzarella

Lekstede Wonen start op scholeneiland

BUNNIK Op 9 en 10 januari plaatste LekstedeWonen hekken op de hoek van de Boslaan en de Laan van Broekhuijzen. Dit om de bouw van de woonzorgappartementen te markeren. LekstedeWonen wil begin februari met de bouw starten, aldus woordvoerder Vincent Beringen. Omwonenden en ouders van kinderen op de beide basisscholen die op het scholeneiland zijn gevestigd, zijn ondertussen druk doende om de bouw via de rechter tegen te houden.

Kuun Jenniskens

Nadat de gemeente in het voorjaar van 2018 een Omgevingsvergunning afgaf voor de bouw van woon-zorgappartementen en een medisch centrum, hebben een groep omwonenden en de Oudergroep Groen Scholeneiland bezwaar aangetekend. De gemeente besloot in oktober om, conform het advies van de commissie voor de Bezwaarschriften, het besluit niet aan te passen.

NAAR DE RECHTER Reden voor omwonenden en ouders om de stap naar de rechter te zetten. Zij willen proberen de bouw tegen te houden. Om het groen op het scholeneiland te behouden. De ouders doen dit omdat kinderen door de nieuwbouw weinig licht in de schoollokalen krijgen. Ook het speelgroen wordt geminimaliseerd. En de veiligheid van kinderen en volwassenen wordt bedreigd doordat het veel drukker gaat worden op en rond het scholeneiland. Zij hopen dat de rechter de gezondheid van kinderen voorrang gaat geven. Vanuit deze groep is ook een voorlopige voorziening aangevraagd, bedoeld om de bouw stop te zetten.

Vincent Beringen van LekstedeWonen is op de hoogte van de voorlopige voorziening. ,,Wij hebben een Omgevingsvergunning gekregen en we weten dat die nog niet onherroepelijk is, maar we treffen wel alvast de voorbereidingen. Het is aan de rechter om te reageren op de voorlopige voorziening. Wij verwachten hier op korte termijn meer over te horen.”

ZORGWONINGEN LekstedeWonen bouwt samen met Quarijn zorgwoningen voor dementerenden en zorgwoningen. Op de begane grond huurt QuaRijn ruimte van Lekstede waar 14 dementerende bewoners kleinschalig worden gehuisvest. Het wooncluster heeft gezamenlijke huiskamers en keuken. Alle bewoners hebben ook een eigen studio. Op de verdiepingen van het gebouw komen 16 (zorg)woningen, die met voorrang aan bewoners met een zorgindicatie worden toegewezen. (Als deze niet vol komen dan worden de appartementen verhuurd.)

Naast dit pand wordt een gezondheidscentrum gebouwd, als initiatief van een aantal zorgverleners uit Bunnik.

BOORPALEN De voorbereidende werkzaamheden van LekstedeWonen beginnen met het plaatsen van hekken, bouwketen en het afgraven van het terrein. In februari start de echte bouw, dan wordt met boorpalen de fundering aangebracht.

Het is afwachten of de rechter voor die tijd al een uitspraak doet.