• M.P.O. Books

    M.P.O. Books

Lees & Luister: M.P.O. Books 'De bloedzuiger'

REGIO Een boek vol spanning en verrassende wendingen. De Doornse schrijver M.P.O. Books is een expert in het schrijven van regiothrillers. Een daarvan is 'De bloedzuiger', een heruitgave van het boek dat al in 2005 uitkwam.

Ali van Vemde

Het Revius Lyceum in Doorn stond voor het boek model voor het Vondelcollege in Veenendaal. De kracht van de auteur ligt vooral in de herkenbaarheid van de omgeving. In verschillende van zijn boeken zijn de genoemde locaties goed herkenbaar. Ook bij dit boek zullen velen het Revius hierin herkennen. Daarnaast is het ook vooral een heel spannend boek. Tot op het laatst blijft de lezer geboeid lezen over Bram Petersen, rechercheur van Politiedistrict Heuvelrug die uit moet zoeken wie een 15-jarige scholiere heeft vermoord.

Het is de nachtmerrie van alle ouders. Je kind die van school naar huis fietst en nooit thuis aankomt. Wat is er onderweg gebeurd, waarom fietste ze niet met haar vriendinnen naar huis? En wat heeft klasgenoot Selyan er mee te maken?

De bloedzuiger is het eerste boek dat van M.P.O. Books verschijnt na het succesvolle 'Cruise control' uit 2014. Hierin wordt een familie uit Cothen verdacht van een serie moorden op homo's. Het is niet zo vreemd dat deze spannende krimi's populair zijn. Doordat de boeken zich afspelen in een omgeving die iedereen herkent, vergroot het de herkenbaarheid en de spanning. De oorspronkelijke uitgave van 'De bloedzuiger' bevatte een tweede moord, maar die is in deze uitgave geschrapt. Books: "Ik denk dat 'De bloezuiger' daardoor aan kracht heeft gewonnen. Onveranderd is de zeer spannende ontknoping. Maar het verhaal biedt ook ruimte voor humor."