• Anne van Doorn schreef 'De student die zou trouwen'

    M.P.O. Books

Lees & Luister: Anne van Doorn

REGIO Juni was de maand van het spannende boek. Daarom deze keer aandacht voor de tweede detectiveroman van Anne van Doorn: 'De student die zou trouwen'. Een prettig leesbaar, spannend verhaal; zeer geschikt voor in de vakantiekoffer.

Ali van Vemde

Anne van Doorn is het pseudoniem van de schrijver die in de regio beter bekend is als M.P.O. Books. Van hem verscheen al een groot aantal spannende boeken, die zich vaak afspelen rondom de Utrechtse Heuvelrug. Ook dit keer heeft het boek een link met Wijk bij Duurstede.

Robbie & Lowina van recherchebureau Corbijn zijn gespecialiseerd in het oplossen van onopgeloste en vastgelopen onderzoeken. Dit keer gaat het om de Utrechtse student Jan Willen de Geer, die negen dagen voor zijn trouwdag verdwijnt. De fiets waarop hij reed naar een boekhandel aan de Oudegracht wordt zeven jaar later teruggevonden, de student wordt veertig jaar later gevonden door een boswachter op de Utrechtse Heuvelrug. De zaak lijkt hopeloos, maar Robbie en zijn assistente willen deze zaak oplossen.

Liefhebbers van spannende boeken zullen het boek met plezier lezen. 'De student die zou trouwen' is verkrijgbaar bij Bruna en bij boekhandel Pettinga in Wijk bij Duurstede, bij The Read Shops en boekhandel Wijs in Houten en andere boekhandels in de regio.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 10 juli een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv je adres, naar groentje@bdu.nl. De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Meegroeien met je kleinkinderen' is gewonnen door Ineke Jansen. Proficiat!