Ledenwerfcampagne Huiskamer van Odijk

ODIJK De Huiskamer van Odijk heeft meer leden nodig. Daarom start komende zaterdag, op Burendag, de ledenwerfcampagne van 2018.

De Huiskamer van Odijk bestaat sinds 2015. Zij biedt diensten aan en organiseert activiteiten. Dat de huiskamer het gat opvult waar de overheid en maatschappelijke instanties zich niet of te weinig op richten, blijkt onder andere uit het feit dat in 2018 al 61 kinderen met hun ouders het Ouder & Kidscafé hebben bezocht. Dat De Eettafel van Odijk elke keer is volgeboekt en in het eerste half jaar van 2018 al 582 maaltijden zijn geserveerd, is veelzeggend.

Mooie voorbeelden van wat de Huiskamer van Odijk kan doen, is bijvoorbeeld de brugpieper die zijn been heeft gebroken en een paar weken, op de dagen dat zijn ouders werken, naar school wordt gebracht en weer wordt opgehaald door de chauffeur van Odijk. Of De Helpende Hand van Odijk die de boodschappen haalt voor de buurvrouw op de hoek, die met griep op bed ligt. En aangezien er geen bibliotheek meer is in Odijk, is er in het Dorpshuis De Boekenkast van Odijk voor het lenen van een boek.

De Huiskamer van Odijk is een coöperatieve vereniging. Dat is een bewuste keuze want daarmee is zij maximaal democratisch, hebben alle leden invloed en blijft er niets aan de strijkstok hangen. Daarom ook kent de Huiskamer geen donateurschap. Alle Odijkers kunnen lid worden en zijn even belangrijk. Als lid van de Huiskamer van Odijk heb je geen verplichtingen. Je mág meedoen aan activiteiten en kúnt gebruik maken van de diensten. Je hebt daarnaast inspraak en stemrecht tijdens de ledenvergadering.

Komende week krijgen alle 670 leden van De Huiskamer van Odijk een informatieset met inschrijfformulier in de bus. Het campagneteam vraagt hen om die aan een buurtgenoot of kennis in het dorp, die nog geen lid is, te geven. Op www.huiskamervanodijk.nl dan wel de Facebookpagina van de HuiskamerVanOdijk vind je informatie over De Huiskamer van Odijk.