• Kuun Jenniskens

Landbouwverkeer mengt met fietsers op Achterdijk

WERKHOVEN Momenteel wordt de Achterdijk opnieuw ingericht zodat schoolkinderen via het Landje van Kemp schoolgebouw Het Kwartier goed kunnen bereiken.

 

Van oudsher is het lastig dat over dit stukje Achterdijk met lokale fietsers en wandelaars, ook een route voor landbouwverkeer loopt - omdat die niet over de provinciale N229 mogen. Boer Johan Vernooij is extra bezorgd. Vanwege een ruilverkavelingsproject moet hij nog vaker over de Achterdijk. Per jaar gaat het om 200 keer.

Kinderen van groep 7 heeft hij al mee laten rijden op de trekker, zodat ook voor hen duidelijk wordt dat ze voorzichtig moeten zijn, omdat ze als fietsers nauwelijks zichtbaar zijn vanaf de trekker.

Reden voor het CDA om raadsvragen te stellen: wordt de Achterdijk zo wordt ingericht dat de agrariërs met hun trekker er goed door kunnen? Het is nu te smal.

Wethouder Rob Zakee (P21) zei dat er een maatwerkoplossing is bedacht met een carterkiller die ook wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Volgens de wethouder krijgen ook fietsers hun eigen plek op de  weg.